Garnitura de cartofi frantuzesti cu ciuperci

de cismaru_nicoleta in Aperitive / Garnituri, 16 Ian 2011 | 70008 vizualizari

 

M-am gandit sa adaug ceva in plus cartofilor frantuzesti. Si am adaugat ciuperci. Au iesit tare buni!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ciuperci brune
  • 1,5 kg cartofi
  • 10 oua
  • 200 gr smantana grasa
  • 150 gr unt
  • 200 ml lapte
  • sare
  • piper
  • ceapa verde    
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Garnitura de cartofi frantuzesti cu ciuperci:

Se decojesc cartofii si se pun intr-un vas la fiert in apa cu sare. Ouale se pun si ele la fiert, la fel, in apa cu sare (eu pun sare grunjoasa, multa sa nu se sparga, chiar daca fierb la foc mare). Cand sunt fierte ouale si cartofii se lasa la racit, apoi se taie feliute.

Intre timp se curata ciupercile de pielita si se dau si ele intr-un singur clocot, iar apoi se scurg de apa.

Smantana se amesteca cu mixerul impreuna cu untul, 2 oua, laptele si cu ceapa verde marunt taiata (e buna si ca aspect si ca gust), pana ramane o pasta suficient de lichida.

Intr-o tava tapetata cu unt se asaza un strat de cartofi, unul de oua si unul de ciuperci, se presara piper si sare, se toarna compozita de "lactate", iar apoi se repeta procedeul pana se termina ingredientele. Ultimul strat sa fie de ciuperci, arata mai interesant.

Se pun in cuptor la 200 grade si se asteapta pana se incheaga bine si se rumeneste. Se serveste caldut ca si garnitura la orice.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

 Eu intodeauna fierb cartofii fara coaja.

Daca ti-a placut reteta noastra "Garnitura de cartofi frantuzesti cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (22)

cismaru_nicoleta 1

06.06.2013, 12:43

multumesc gospodine minunate...si voi gatiti excelent..!!!

Criss 1

19.11.2013, 05:42

Super buni!

marcela1979 1

06.04.2017, 17:36

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cu ciuperci