Cartofi franțuzești înnobilați cu bacon

de Panacris in Mancaruri de legume, 17 Mai 2013 | 13564 vizualizari

 

Cartofi, ouă, bacon, smântână ce poate fi mai bun? Un fel ce se poate consuma la prînz sau cină, simplu sau alături de salată de sezon. Poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • cartofi roșii de fiert 1000 g,
  • ouă 5-6 bucăți,
  • bacon 100 g,
  • smântână cca. 200 ml,
  • telemea de oaie cca. 100 g,
  • unt și pesmet pentru tapetat forma.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi franțuzești înnobilați cu bacon:

Cartofii se spală și se pun la fiert cu coajă,  în apă cu puțină sare, neacoperit, cca. 30 de minute. Între timp se pun ouăle la fiert în apă rece cu puțină sare, se lasă cca 7 minute după primul clocot. După ce au fiert se strecoară de apă și se trec sub jet de apă rece. Se procedează la fel și cu cartofii. Se curăță de coajă apoi se taie rondele.

Se tapetează o formă termorezistentă cu puțin unt, se presară pesmet, apoi se așează un strat de rondele de cartofi, unul de ouă curățate și feliate, telemea rasă, din nou un strat de cartofi, unul de bacon, tăiat fideluță, 2-3 linguri de smântână, un nou strat de cartofi, unul de ouă feliate, telemea rasă. Se acoperă cu smântână toată suprafața, apoi se presară puțin pesmet.

Se introduce la cuptor, la  200 grade, neacoperit, cca. 20 de minute.

Se servește caldă sau rece după gustul fiecăruia. 

 

TIPS-URI

1

smântâna se poate înlocui cu iaurtul,

2

se poate folosi orice fel de telemea sau cașcaval.

RETETA IN IMAGINI

Cartofi franțuzești înnobilați cu bacon-0
Cartofi franțuzești înnobilați cu bacon-1
Cartofi franțuzești înnobilați cu bacon-2
Cartofi franțuzești înnobilați cu bacon-3
Cartofi franțuzești înnobilați cu bacon-4
Cartofi franțuzești înnobilați cu bacon-5

COMENTARII (20)

laura_n

laura_n 1

17.05.2013, 22:07

yummm

Rux

Rux 1

17.05.2013, 22:53

Mmmm...ce bun!

diana_k

diana_k 1

17.05.2013, 23:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!