Cartofi franțuzești înnobilați cu bacon

de Panacris in Mancaruri de legume, 17 Mai 2013 | 20854 vizualizari

 

Cartofi, ouă, bacon, smântână ce poate fi mai bun? Un fel ce se poate consuma la prînz sau cină, simplu sau alături de salată de sezon. Poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • cartofi roșii de fiert 1000 g,
  • ouă 5-6 bucăți,
  • bacon 100 g,
  • smântână cca. 200 ml,
  • telemea de oaie cca. 100 g,
  • unt și pesmet pentru tapetat forma.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi franțuzești înnobilați cu bacon:

Cartofii se spală și se pun la fiert cu coajă,  în apă cu puțină sare, neacoperit, cca. 30 de minute. Între timp se pun ouăle la fiert în apă rece cu puțină sare, se lasă cca 7 minute după primul clocot. După ce au fiert se strecoară de apă și se trec sub jet de apă rece. Se procedează la fel și cu cartofii. Se curăță de coajă apoi se taie rondele.

Se tapetează o formă termorezistentă cu puțin unt, se presară pesmet, apoi se așează un strat de rondele de cartofi, unul de ouă curățate și feliate, telemea rasă, din nou un strat de cartofi, unul de bacon, tăiat fideluță, 2-3 linguri de smântână, un nou strat de cartofi, unul de ouă feliate, telemea rasă. Se acoperă cu smântână toată suprafața, apoi se presară puțin pesmet.

Se introduce la cuptor, la  200 grade, neacoperit, cca. 20 de minute.

Se servește caldă sau rece după gustul fiecăruia. 

TIPS-URI

1

smântâna se poate înlocui cu iaurtul,

2

se poate folosi orice fel de telemea sau cașcaval.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi franțuzești înnobilați cu bacon" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cartofi frantuzesti