Cartofi gratinati

de Steffy in Aperitive / Garnituri, 28 Iul 2012 | 10826 vizualizari

 

Am gasit aici multe retete pentru cartofi gratinati si m-am hotarat sa incerc. Priviti ce mi-a iesit...o garnitura delicioasa pentru pulpele la cuptor.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg si jumatate cartofi noi
  • 500 ml smantana pentru gatit
  • 200 g cascaval
  • 300 g branza telemea
  • 3 oua
  • o cutie crema de branza cu smantana Delaco
  • unt pentru uns tava
  • putina sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi gratinati:

Spalam bine cartofii si ii punem la fiert in coaja. Cand s-au fiert, ii lasam la racit, apoi ii decojim si ii dam pe razatoare.

Dam pe razatoare cascavalul si branza. Ouale le amestecam cu smantana si putina sare. Eu nu am pus deloc pentru ca era branza destul de sarata.

Ungem tava cu unt si punem jumatate din cartofi. Intindem crema de branza peste ei si presaram branza rasa. Intindem cartofii ramasi, peste care turnam compozitia cu smantana si oua. Amestecam putin sa se patrunda bine in intreaga compozitie.

Deasupra presaram cascavalul.

Introducem la cuptor 45 minute la foc mic (cuptorul preincalzit).

Se serveste ca garnitura la friptura sau alaturi de o salata bogata (le puteti combina).

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cartofi gratinati 171800
retete culinare - Cartofi gratinati 171801
retete culinare - Cartofi gratinati 171802
retete culinare - Cartofi gratinati 171803
retete culinare - Cartofi gratinati 171804
retete culinare - Cartofi gratinati 171805
retete culinare - Cartofi gratinati 171806

COMENTARII (14)

jolygina 1

26.08.2012, 19:02

foarte bine arata ,vreau

Bya Ralu 1

21.09.2012, 11:27

maerean_alina_maria 1

11.12.2013, 17:27

tocmai am facut e foarte bun!!!
au mancat si copii ca niciodata!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!