Cartofi gratinati

de Angelina_Elena in Aperitive / Garnituri, 3 Aug 2013 | 6574 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi noi mari
  • 5 feliute muschi file
  • 4 oua
  • 3 linguri smantana (30% grasime)
  • 70 ml lapte
  • 200 g cascaval Delaco De Senvis
  • patrunjel uscat
  • sare
  • piper
  • unt (pentru uns vasul)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi gratinati:

Cartofii cu tot cu coaja ii spalam si ii punem la fiert in apa cu putina sare.

Din momentul in care au inceput sa fiarba ii lasam 15 minute, apoi ii scoatem din apa, ii lasam putin sa se racoreasca apoi ii curatam de coaja.

Intr-un bol punem ouale, smantana, laptele, putina sare si piper si batem bine.

Muschiul file ii taiem cubulete iar cascavalul il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.

Tapetam un vas termorezistent cu unt.

Taiem cartofii in felii de aproximativ 0.5 cm.Asezam feliile pe fundul vasului.

Peste stratul de cartofi punem jumatate din cascaval, jumatate din cantitatea de oua cu smantana si lapte, apoi presaram muchiul file si acoperim iar cu un strat de cartofi.

Punem apoi compozitia ramasa de oua si acoperim cu cascavalul ramas.

Dam vasul la cuptorul preincalzit pana se rumeneste frumos deasupra.

Servim simplu sau cu smantana.

Pofta buna!

 

COMENTARII (33)

Angelina_Elena 1

03.08.2013, 22:09

Lau

diaconta 1

03.08.2013, 23:28

asa ceva as fi mancat azi

Krystyan Trendy 1

21.11.2013, 18:31

foarte buni

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55