Cartofi gratinati

de rena in Mancaruri cu carne, 25 Noi 2013 | 16415 vizualizari

 

E o idee foarte buna de a gati cartofii, pentru cei care au slăbiciune la crema.Nici eu nu ma asteptam la asa bunatate,la masa am luat de multe ori.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de cartofi
  • 6 felii de bacon (sunca presata)
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • branza rasa guda,mozzarella,cascaval
  • 200 de gr.crema (din aceea care facem frisca dar sa nu fie dulce)
  • 50 gr. lapte
  • 2 oua
  • sare,piper,ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi gratinati:

Punem cartofii la fiert cu sare.

Intr-o tigaie la foc mediu punem uleiul si gatim usor ceapa ,usturoiul si baconul.

Ungem un vas termorezistent cu putin unt,punem un strat de cartofi taiati felii,sare,piper si amestecul din tigaie,putina branza rasa si celalalt strat de cartofi, sare, piper si toata branza rasa.

Intr-un castron batem crema cu laptele si cele doua oua,si turnam peste mincare.

Punem la cuptor incalzit 180 de grade,pina se rumineste si face o crusta aurie.

Pofta buna!!

TIPS-URI

1

Daca vrem putem fierbe cartofii in lapte in loc de apa.

2

 Daca nu suntem interesati de calorii, dar gustul, decat sa fierbem, putem praji usor intr-o tigaie cu ulei de masline.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi gratinati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gratin de cartofi cu sos bolognese