Cartofi gratinati

de Alexandra Burz in Aperitive / Garnituri, 10 Ian 2014 | 13013 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr cartofi
  • 300 gr branza sarata de oaie sau cascaval
  • 200 ml lapte
  • 200 ml smantana lichida
  • 50 gr unt
  • sare
  • piper
  • nucsoara
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi gratinati:

Cartofii se curata de coaja se spala bine si se taie rondele subtiri

Branza se da pe razatoarea mare

Se unge o tava cu unt

Se pune un strat de cartofi, un strat branza, sare, piper, nucsoara, putin lapte si putina smantana lichida

Continuam pana terminam ingredientele, in asa fel incat deasupra sa ramana branza

Se da la cuptor pt 60 minute acoperita cu o folie de aluminiu 

Dupa 30 minute se ia folia jos si se mai lasa inca 30 minute pentru a se rumeni

POFTA BUNA

 

TIPS-URI

1

deasupra poate fi batute doua oua ca la omleta si cu smantana

2

se pot adauga si alte condimente dupa gustul fiecaruia: cimbru, rozmarin..

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cartofi gratinati 289709
retete culinare - Cartofi gratinati 289710
retete culinare - Cartofi gratinati 289711
retete culinare - Cartofi gratinati 289712
retete culinare - Cartofi gratinati 289713
retete culinare - Cartofi gratinati 289714

COMENTARII (18)

Alexandra Burz 1

10.01.2014, 21:31

diaconta 1

10.01.2014, 22:55

imi plaC

Alexandra Burz 1

11.01.2014, 08:32

Dia

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21