Cartofi gratinati

de Corinuta in Aperitive / Garnituri, 3 Dec 2014 | 2791 vizualizari

 

Sau cartofi la cuptor cu sunca, branza si smantana. Foarte buni, adaptare dupa reteta lui Vero (Laly), dar va spun cu mana pe inima ca Gaby e de vina! Io nu am vrut sa fac, dar daca mi-o aratat nu m-am putut abtine....de pofta!:)):P

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg cartofi
  • 400 g smantana
  • 200 g telemea
  • 3 oua
  • 100 g sunca de porc
  • 20 g unt
  • 2 linguri pesmet
  • sare, piper macinat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi gratinati:

Cartofii ii spalam bine si ii punem la fiert in multa apa cu sare. Dupa ce au fiert, ii lasam sa se raceasca si ii curatam de coaja.

Preincalzim cuptorul la 200 de grade. Ungem o tava ceramica cu unt si o presaram cu pesmet.

Taiem cartofii cubulete si ii punem in tava. Condimentam cu putina sare si piper macinat. Adaugam sunca taiata cubulete.

Batem ouale impreuna cu smantana si telemeaua rasa si le turnam in tava peste cartofi. Presaram deasupra o lingura de pesmet si dam la cuptor pana se rumenesc frumos deasupra.

Pofta buna!

Sursa

 

TIPS-URI

1

telemeaua o puteti inlocui cu cascaval sau cu altfel de branza dupa preferinte

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cartofi gratinati 355167
retete culinare - Cartofi gratinati 355168
retete culinare - Cartofi gratinati 355169
retete culinare - Cartofi gratinati 355170
retete culinare - Cartofi gratinati 355171
retete culinare - Cartofi gratinati 355172
retete culinare - Cartofi gratinati 355173

COMENTARII (20)

anca_rm 1

04.12.2014, 10:53

Corinuta 1

04.12.2014, 12:39

Multumesc!

Xandrinne 1

06.12.2014, 07:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29