Cartofi gratinaţi cu brânză, ouă şi smântână

de Dana_Retetegg in Aperitive / Garnituri, 21 Apr 2011 | 4302 vizualizari

 

Acesti cartofi gratinati sunt deliciosi.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi albi,
  • 300 gr branza,
  • 100 gr cascaval,
  • 250 gr smantana,
  • 7 oua,
  • sare,
  • piper,
  • cateva felii de kaizer.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi gratinaţi cu brânză, ouă şi smântână:

Cartofii i-am fiert separat, i-au curatat si i-am taiat felii.

Am fiert si 5 din cele 7 oua, le-am curatat si le-am feliat.

Am uns o tava cu putin ulei, apoi am asezat un strat de cartofi si unul de oua.

Am adaugat branza rasa, apoi inca un strat de cartofi si feliute de kaizer.

Am amestecat cele 2 oua bine, am adaugat peste ele sare, putin piper alb si smantana. Am turnat compozitia omogena in tava, iar la final am pus cascavalul ras.

Am lasat in cuptor o jumatate de ora la foc mediu. De obicei ii las mai mult dar acum cartofii erau deja fierti.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cartofi gratinaţi cu brânză, ouă şi smântână 100019
retete culinare - Cartofi gratinaţi cu brânză, ouă şi smântână 100020
retete culinare - Cartofi gratinaţi cu brânză, ouă şi smântână 100021
retete culinare - Cartofi gratinaţi cu brânză, ouă şi smântână 100022
retete culinare - Cartofi gratinaţi cu brânză, ouă şi smântână 100023
retete culinare - Cartofi gratinaţi cu brânză, ouă şi smântână 100024
retete culinare - Cartofi gratinaţi cu brânză, ouă şi smântână 100025
retete culinare - Cartofi gratinaţi cu brânză, ouă şi smântână 100026
retete culinare - Cartofi gratinaţi cu brânză, ouă şi smântână 100027

COMENTARII (6)

MIUTA 1

21.04.2011, 11:51

divainbucatarie 1

21.04.2011, 13:19

mamaieelena 1

22.04.2011, 08:31

bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21