Cartofi gratinati cu sunca

de LUK in Mancaruri de legume, 4 Iul 2011 | 20636 vizualizari

 

Din cartea "Sa gatim a la Gheorg" de George Vitan.

 

INGREDIENTE

  • 150 gr ceapa
  • 200 gr castraveti murati
  • 50gr cascaval
  • 250 gr sunca presata
  • 900gr cartofi
  • 50gr pasta de tomate
  • 50 gr faina
  • 125 gr smantana
  • 30gr mustar
  • 30gr unt
  • 250ml lapte
  • 50-100ml ulei
  • sare,piper,vegeta(cub Maggi de gaina) dupa gust
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi gratinati cu sunca:

 Sunca presata se taie cuburi.Ceapa se curata,se spala,se taie marunt,se opareste apoi se indeparteaza apa.

Castravetii murati se curata de coaja si se taie cuburi.Pasta de tomate se dilueaza cu 100ml apa.

Cartofii se spala,se curata,se spala din nou,se taie cubulete apoi se fierb in apa cu sare.Se scurg de apa cand sunt fierti si se racesc.

Ceapa se innabusa in 50-100ml ulei si 50ml apa.Se adauga faina dizolvata in lapte(eu am dizolvat-o la inceput in putin lapte,ca la budinca ,apoi am amestecat-o cu restul de lapte).Adaugam apoi mustarul,pasta de tomate si cubul Maggi(optional).Totul se fierbe 5min.

Se ia vasul de pe foc,se adauga castravetii,sunca,smantana,cartofii,sare si piper si se toarna compozitia intr-o tava unsa cu putin ulei.Se niveleaza.

Se presara deasupra cascavalul ras,bucatele de unt si se da la cuptorul preincalzit la foc mediu 30-35min.

 

RETETA IN IMAGINI

Cartofi gratinati cu sunca-0
Cartofi gratinati cu sunca-1
Cartofi gratinati cu sunca-2
Cartofi gratinati cu sunca-3
Cartofi gratinati cu sunca-4

COMENTARII (34)

LUK 1

14.10.2011, 11:34

Diana..nu stiu ce sa zic..ca eu am rasfoit mai multe retete si numai dietetice nu sunt ..cine stie ce complicatii o fi facut Teo..nu mai stiu nimic despre cum s emai simte

sebirizescu 1

21.01.2013, 13:22

buni

babi5 1

21.02.2013, 05:34

Bun si usor de facut

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41