Cartofi in crusta de mustar

de Rocsi in Mancaruri de post, 15 Mar 2012 | 3129 vizualizari

 

O mare bunatate de cartofi!!Multumesc Dana(pusikmea)de inspiratie!!

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg cartofi
  • 4 linguri pline cu mustar
  • 1 praf piper
  • jumatate de lingurita sare
  • 1 lingurita rasa cu marar uscat
  • jumatate de lingurita patrunjel uscat
  • 1 praf de busuioc
  • 3 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi in crusta de mustar:

Cartofii ii curatam si ii spalam. Ii taiem felii mai groase si ii punem la fiert intr-o oala cu apa,cu un praf de sare si piper. Ii lasam pana sunt fierti pe 3 sferturi. Curatam usturoiul si il pisam. Amestecam mustarul cu sare,piper,mararul,patrunjelul,busuioc,uleiul ,zeama de lamaie si  usturoiul pisat. Invartim energic pana obtinem o pasta. Daca este prea groasa mai punem 2-3 linguri de apa rece.

Dupa ce cartofii au fiert pe 3 sferturi ii scurgem de apa si ii lasam 1-2 minute sa se racoreasca. Adaugam sosul de mustar peste ei si ii invartim usor cu o paleta ca sa nu ii sfaramam. Punem intr-o tava hartie de copt ,apoi punem cartofii acolo.

Dam tava in cuptorul incins,la o temperatura potrivita. Ii lasam acolo pana prind o crusta usor aurie. Cand sunt gata ii scoatem si servim.

Sa aveti pofta!!

Sursa de inspiratie

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cartofi in crusta de mustar 151892
retete culinare - Cartofi in crusta de mustar 151893

COMENTARII (31)

Rocsi 1

18.03.2012, 15:35

e ca un microb de cateva zile pe aici,dar daca sunt asa buni

ela 1

26.06.2012, 14:39

acum am pus cartofii in cuptor

Rocsi 1

26.06.2012, 19:00

Sper sa iti placa Ela!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55