Cartofi in crusta de mustar

de Rocsi in Mancaruri de post, 15 Mar 2012 | 5606 vizualizari

 

O mare bunatate de cartofi!!Multumesc Dana(pusikmea)de inspiratie!!

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg cartofi
  • 4 linguri pline cu mustar
  • 1 praf piper
  • jumatate de lingurita sare
  • 1 lingurita rasa cu marar uscat
  • jumatate de lingurita patrunjel uscat
  • 1 praf de busuioc
  • 3 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi in crusta de mustar:

Cartofii ii curatam si ii spalam. Ii taiem felii mai groase si ii punem la fiert intr-o oala cu apa,cu un praf de sare si piper. Ii lasam pana sunt fierti pe 3 sferturi. Curatam usturoiul si il pisam. Amestecam mustarul cu sare,piper,mararul,patrunjelul,busuioc,uleiul ,zeama de lamaie si  usturoiul pisat. Invartim energic pana obtinem o pasta. Daca este prea groasa mai punem 2-3 linguri de apa rece.

Dupa ce cartofii au fiert pe 3 sferturi ii scurgem de apa si ii lasam 1-2 minute sa se racoreasca. Adaugam sosul de mustar peste ei si ii invartim usor cu o paleta ca sa nu ii sfaramam. Punem intr-o tava hartie de copt ,apoi punem cartofii acolo.

Dam tava in cuptorul incins,la o temperatura potrivita. Ii lasam acolo pana prind o crusta usor aurie. Cand sunt gata ii scoatem si servim.

Sa aveti pofta!!

Sursa de inspiratie

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi in crusta de mustar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Rocsi 1

18.03.2012, 15:35

e ca un microb de cateva zile pe aici,dar daca sunt asa buni

ela 1

26.06.2012, 14:39

acum am pus cartofii in cuptor

Rocsi 1

26.06.2012, 19:00

Sper sa iti placa Ela!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cartofi la cuptor