Cartofi in straturi cu carne si branza feta

de AnyCostescu in Porc, 5 Aug 2014 | 1232 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 500 g carne tocata de porc
  • 1 ceapa
  • 1 ardel gras
  • 1 tija telina
  • 100 g bulion de rosii
  • 1 pahar vin alb
  • usturoi
  • ulei
  • piper
  • sare
  • patrunjel
  • 250 g branza feta
  • unt pentru uns vasul
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi in straturi cu carne si branza feta:

Cartofii se fierb in coaja si se lasa la racit.

Legumele le curatam de coaja sau seminte si le taiem cubulete.Le calim pentru circa 5 mnute, dupa care adaugam carnea tocata si vinul.

Dupa ce carnea isi schimba culoarea iar vinul e evaporat aproape complet , punem bulionul, usturoi pisat, piper si sare dupa gust si mai lasam la foc mic vreo 10 minute. Nu uitati sa amestecati din cand in cand:)

la sfarsit adaugam patrunjel tocat.

Curatam cartofii de coaja si ii taiem feliute.

Ungem un vas yena cu unt si punem un rand de cartofi, un rand de feta,un rand de carne,  si continuam la fel cu urmatorul rand, astfel incat ultimul rand sa fie de branza feta.

Introducem vasul in cuptorul incins pentru circa 30 minute.

Noi am servit cu muraturi , dar merge foarte bine si cu sosuri sau salate :)

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cartofi in straturi cu carne si branza feta 335846
retete culinare - Cartofi in straturi cu carne si branza feta 335847
retete culinare - Cartofi in straturi cu carne si branza feta 335848
retete culinare - Cartofi in straturi cu carne si branza feta 335849
retete culinare - Cartofi in straturi cu carne si branza feta 335850
retete culinare - Cartofi in straturi cu carne si branza feta 335851
retete culinare - Cartofi in straturi cu carne si branza feta 335852

COMENTARII (23)

Panacris 1

13.08.2014, 16:18

AnyCostescu 1

15.08.2014, 19:43

va astept cu drag

Magdalena92 1

12.09.2014, 11:28

Merge si cu paste in loc de cartofi

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55