Cartofi intregi,copti in coaja

de goldielocks in Mancaruri de post, 16 Mai 2011 | 6080 vizualizari

 

Uneori lucrurile simple fac diferenta,asa cum se intampla si cu acesti cartofi.Nu trebuie sa fii cel mai indemanatic chef ca sa-i pregatesti,in schimb iti vor iesi atat de deliciosi si speciali,incat vei incepe sa crezi ca,chiar esti unul!
Si ce e si mai grozav este faptul ca te poti bucura de cartofii copti si in timpul postului!
Si ca sa inchei,fara sa mai zabovesc mult,trebuie sa va mai zic doar atat:
"Sa mori de placere,si alta nu!!!"

 

INGREDIENTE

  • 1 si 1/2 kg cartofi
  • o lamaie
  • 1/2 capatana usturoi
  • 3 linguri ulei
  • 3-4 boabe piper
  • ace de rozmarin proaspat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi intregi,copti in coaja:

Se aleg in jur de un kilogram,un kilogram si jumatate de cartofi frumosi,mijlocii,de preferabil noi,o lamaie parfumata si sanatoasa si o 1/2 capatana usturoi.Spala coaja cartofilor foarte bine,in 2-3 ape,apoi pune-i pe foc si lasa-i sa stea 10 min,incepand cu momentul in care apa a clocotit,scoate-i,scurge-i,usuca-i de apa.

Intre timp,in 3 linguri ulei,soteaza 3 cateii de usturoi,zdrobiti in coaja,3-4 boabe piper si cateva ace de rozmarin proaspat,puteti folosi si uscat,in cazul in care nu aveti din cel verde.Trantiti cartofii intr-o tava incapatoare,rasturnati si uleiul,stoarce-ti zeama unei jumatati de lamai peste cartofi si asezonati-i cu sare de mare.Se tin in cuptorul incins pret de 40 min sau pana cand devin crocanti la exterior si moi in interior.

P.S am uitat sa precizez ca inainte de a-i baga in cuptor,am facut o incizie fiecarui cartof,in care am introdus o bucatica mica,mica de usturoi(mmm,ador usturoiul,cat mai mult :)))

 

RETETA IN IMAGINI

Cartofi intregi,copti in coaja-0
Cartofi intregi,copti in coaja-1
Cartofi intregi,copti in coaja-2
Cartofi intregi,copti in coaja-3

COMENTARII (15)

marcela1979

marcela1979 1

17.05.2011, 21:23

buni buni

Dya Daniela Andrei

Dya Daniela Andrei 1

17.05.2011, 22:25

mamaieelena

mamaieelena 1

03.06.2011, 15:24

buna reteta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!