Cartofi intregi,copti in coaja

de goldielocks in Mancaruri de post, 16 Mai 2011 | 10710 vizualizari

 

Uneori lucrurile simple fac diferenta,asa cum se intampla si cu acesti cartofi.Nu trebuie sa fii cel mai indemanatic chef ca sa-i pregatesti,in schimb iti vor iesi atat de deliciosi si speciali,incat vei incepe sa crezi ca,chiar esti unul!
Si ce e si mai grozav este faptul ca te poti bucura de cartofii copti si in timpul postului!
Si ca sa inchei,fara sa mai zabovesc mult,trebuie sa va mai zic doar atat:
"Sa mori de placere,si alta nu!!!"

 

INGREDIENTE

  • 1 si 1/2 kg cartofi
  • o lamaie
  • 1/2 capatana usturoi
  • 3 linguri ulei
  • 3-4 boabe piper
  • ace de rozmarin proaspat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi intregi,copti in coaja:

Se aleg in jur de un kilogram,un kilogram si jumatate de cartofi frumosi,mijlocii,de preferabil noi,o lamaie parfumata si sanatoasa si o 1/2 capatana usturoi.Spala coaja cartofilor foarte bine,in 2-3 ape,apoi pune-i pe foc si lasa-i sa stea 10 min,incepand cu momentul in care apa a clocotit,scoate-i,scurge-i,usuca-i de apa.

Intre timp,in 3 linguri ulei,soteaza 3 cateii de usturoi,zdrobiti in coaja,3-4 boabe piper si cateva ace de rozmarin proaspat,puteti folosi si uscat,in cazul in care nu aveti din cel verde.Trantiti cartofii intr-o tava incapatoare,rasturnati si uleiul,stoarce-ti zeama unei jumatati de lamai peste cartofi si asezonati-i cu sare de mare.Se tin in cuptorul incins pret de 40 min sau pana cand devin crocanti la exterior si moi in interior.

P.S am uitat sa precizez ca inainte de a-i baga in cuptor,am facut o incizie fiecarui cartof,in care am introdus o bucatica mica,mica de usturoi(mmm,ador usturoiul,cat mai mult :)))

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi intregi,copti in coaja" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cartofi copti cu boia dulce