Cartofi la cuptor

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 4 Noi 2013 | 47822 vizualizari

 

Reteta vazuta pe fb scrisa de un domn(numele nu il mai stiu), mi-a placut tare mult si am zis sa-i incerc....reteta putin modificata, dar super delicioasa...

 

INGREDIENTE

  • 2 kg cartofi
  • 2 cesti sampanie
  • 1 cescuta suc de rosii concentrat
  • 2 lingurite de pasta de gogosari
  • sare si piper proaspat macinat dupa gust
  • 1 legatura patrunjel
  • 3 linguri ulei de masline
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi la cuptor:

Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie cuburi marisoare, se pudreaza cu sare si piper proaspat macinat si se pun in tava mare a aragasului. Intr-un castronel se amesteca 1 ceasca sampanie , uleiul de masline, sucul de rosii si pasta de gogosari. Se pune amestecul rezulata peste cartofi, se amesteca toate ingredientele si se da tava la cuptorul incins la 180-190 grade pt 20 minute. Se adauga si cealalta ceasca de sampanie, se amesteca usor printre cartofi si se mai lasa inca 15-20 minute, pana cartofii sunt patrunsi. Patrunjelul se toaca marunt si se pune la urma peste cartofi. Serviti ca si garnitura la friptura. Pofta buna!!

 

TIPS-URI

1

reteta originala pe care am vazut-o eu, continea vin alb si pasta de tomate(eu nu am avut de nici unele si am folosit ce aveam in casa)

2

am facut la fel reteta si cu bere, iasa chiar mai fragezi cartofii cu bere(sampania sau vinul se inlocuiesc cu bere)

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cartofi la cuptor 275251
retete culinare - Cartofi la cuptor 275252
retete culinare - Cartofi la cuptor 275253
retete culinare - Cartofi la cuptor 275254
retete culinare - Cartofi la cuptor 275255

COMENTARII (21)

kukibella 1

05.11.2013, 10:09

babi5 1

05.11.2013, 13:17

Trecut la favorit ceva inedit pentru mine ,sampania in cartofi

Krystyan Trendy 1

21.11.2013, 10:49

ce bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18