Cartofi la cuptor

de botcrina in Mancaruri de post, 4 Dec 2013 | 8644 vizualizari

 

Este o reţetă foarte saţioasă şi gustoasă, se poate asezona şi cu o garnitură din carne.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg catofi
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 100 ml ulei
  • 1 lingură delikat
  • 1 lingură boia
  • sare, piper, după gust
  • 4 linguri bulion
  • 2 linguri pulbere de curcumă
  • 1 lingură cimbru
  • 1 lingură rozmarin
  • 1 cană cu apă (100 ml)
  • 5-6 caţei de usturoi
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi la cuptor:

Curăţăm şi spălăm cartofii, apoi îi tăiem în patru.

De asemenea procedăm la fel şi cu morcovii şi ceapa, doar că pe acestea le tăiem cubuleţe.

Într-o cratiţă punem cartofii, uleiul, delikatul, sarea, piperul după gust, boiaua, cimbrul şi rozmarinul. Separat într-un bol alături de bulion încorporăm pulberea de curcumă. Pasta rezulltată o vom adăuga la cartofi.

Sotăm puţin tot acest amestec, apoi răsturnăm toate ingredientele într-o tavă, turnam pe marginea tăvii apa şi dăm la cuptor aproximativ 45 de minute la o temperatură de 180 de grade.

Zdrobim usturoiul şi adăugăm 2 linguri de apă, apoi când cartofi aproape sunt gata punem usturoiul şi mai dăm la cuptor aproximativ zece minute.

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

dacă este nevoie mai putem adăuga apă

2

se servesc calzi

RETETA IN IMAGINI

Cartofi la cuptor-0
Cartofi la cuptor-1
Cartofi la cuptor-2
Cartofi la cuptor-3
Cartofi la cuptor-4
Cartofi la cuptor-5
Cartofi la cuptor-6
Cartofi la cuptor-7
Cartofi la cuptor-8

COMENTARII (23)

botcrina 1

05.12.2013, 12:39

Valclaudia 1

05.12.2013, 21:59

n-am incercat. Dar voi proba si reteta ta. Cat de curand..... Imi place cum arata!

botcrina 1

06.12.2013, 09:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04