Cartofi la cuptor

de - Andreea - in Porc, 2 Mai 2014 | 22099 vizualizari

 

Cartofii sunt preferatii mei ...mai ales cei prajiti :)) ...
De fapt e o leguma des folosita si buna in aproape orice mancare sau in orice combinatie...si de aceasta data am ales sa ii fac la cuptor alaturi de alte legume si niste carnatii.Au fost atit de buni ...

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi
  • 4 carnati
  • 2 morcovi mici
  • 1\2 ardei gras rosu
  • 10 masline verzi
  • 10 masline negre
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 1\2 lingurita mix condimente pentru cartofi la cuptor
  • ulei ( pentru prajit carnatii)
  • unt ( pentru uns tava)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi la cuptor:

Cartofii ii curatam de coaja,ii taiem cuburi ,ii spalam si ii punem la fiert in apa rece cu sare.Ii lasam la fiert pentru 15 minute.

Impreuna cu cartofii punem la fiert si morcovii curatati si spalati.

Carnatii ii taiem rondele si ii prajim pe ambele parti .Ii scoatem pe un servet de hartie pentru a elimina uleiul in exces.

Ardeiul curatat de seminte si spalat il taiem fasii subtiri.

Ungem o tava pentru cuptor cu unt ( puteti folosi si hartia de copt ).

Cand cartofii si morcovii au fiert ,ii scurgem de apa .Asezam cartofii in tava , iar morcovii ii taiem rondele si ii punem in tava cu cartofi .

Adaugam carnatii,ardeiul rosu si condimentele.Daca mai este necesar presarati sare si piper dupa gust.

Maslinele negre ( fara samburi) le taiem in jumatate si le punem in tava cu cartofi impreuna cu maslinele verzi ( cu samburi) . 

La final punem patrunjelul verde,spalat si tocat marunt .

Dam la cuptorul incins la 200 grade pentru 15-20 minute.

Se serveste cald.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu chiftele la cuptor