Cartofi la cuptor, condimentati cu busuioc

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 6 Dec 2014 | 25721 vizualizari

 

In general, prepar cartofii la cuptor cu rozmarin, dar de data aceasta am ales ca si condiment predominant busuiocul.
Au iesit o bunatate, mai ales ca i-am preparat in unt si ulei de masline.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi albi
  • busuioc uscat si maruntit
  • condimente Spicy&Hot
  • sare
  • 75 gr unt(65%)
  • 30 ml ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi la cuptor, condimentati cu busuioc:

Curatam si spalam cartofii, apoi ii scurgem bine de apa si ii portionam in patru sau in 6, in functie de marimea lor. 

Ungem o tava cu uleiul de masline si asezam din loc in loc bucati de unt.

Presaram si putina sare.

Asezam cartofii si rasnim peste ei putine condimente, apoi presaram sare si busuioc maruntit.

Dam tava la cuptor pentru 40 de minute la 190 de grade, sau in functie de cuptorul fiecaruia, la o temperatura medie spre ridicata.

Dupa 10 minute, cat inca nu s-au inmuiat cartofii, dar untul s-a topit, scoatem tava din cuptor si invartim cartofii cu o spatula, pentru a se unge cu grasime pe toate partile, apoi dam din nou tava la cuptor si o lasam acolo pana se vor rumeni cartofii bine.

Servim cartofii fierbinti, alaturi de friptura si muraturi.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot adauga peste cartofi, in timpul coacerii si cativa graunti de usturoi, intregi sau taiati rondele, sau se pot servi cartofii cu mujdei.

2

La final se poate presara peste ei, patrunjel verde tocat marunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi la cuptor, condimentati cu busuioc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

Merisor 1

11.12.2014, 11:10

Andra, curata cartofii si baga-i la cuptor! )

Anett 1

11.12.2014, 12:36

hmmmm ador aroma rozmaringului, merge foarte bine cu cartofi!

jolygina 1

17.12.2014, 11:26

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cartofi Dauphinoise