Cartofi la cuptor cu oua si telemea

de delia64 in Aperitive / Garnituri, 10 Mar 2013 | 4081 vizualizari

 

Este o mancare consistenta usor si rapid de facut.
Se poate servi cu friptura , carnat prajit si insotiti de o muratura buna iarna sau o salata de rosii si castraveti din gradina in timpul verii .
O mancare care te scoate oricand din impas .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 100 gr unt
  • 200 gr telemea de oaie
  • 4 oua fierte
  • sare si piper dupa gust
  • patrunjel verde
  • 50 ml ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi la cuptor cu oua si telemea:

Spalam cartofii si-i punem la fiert in coaja 

Punem si cele 4 oua la fiert 

Cand sunt toate fierte curatam cartofii si-i taiem felii .

Curatam ouale si le dam prin razatoarea cu gauri mari .

Razuim telemeaua  .

Intr-um vas termorezistent punem uleiul , un strat de cartofi , condimentam su sare si piper dupa gust   , adaugam telemea  si ou , presaram patrunjel verde  iar din loc in loc punem cate un cubulet de unt  .

Introducem vasul  in cuptorul incalzit la 160 de grade si lasam aproximativ 20 de minute . 

Cand capata o crusta  aurie  scoatem din cuptor si -i servim alaturi de garnitura dorita sau ca atare cu muraturi .

Eu am pus din loc in loc sos de la friptura  .

Pofta buna  !!!

TIPS-URI

1

Se poate folosi cascaval in loc de telemea .

2

Cand punem cartofii in coaja la fiert adaugam si un praf de sare pentru a nu se sfarma in timpul fierberii .

3

L a fel si in apa in care fierbem ouale adaugam un praf de sare astfel ouale nu vor crapa .

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi la cuptor cu oua si telemea" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cartofi frantuzesti