Cartofi la cuptor cu sos de branzeturi

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 20 Sep 2014 | 5552 vizualizari

 

initial am vrut sa fac bulete cu branza de burduf la cuptor insa pentru ca branza a fost prea grasa,s-au latit bilutele in tava si a iesit ce vedeti in poze... Asa ca nu mi-a ramas decat sa prepar rapid un sos tot de branzeturi si iata rezultatul....

 

INGREDIENTE

  • Cartofi:
  • 1 kg cartofi fierti in coaja
  • 100 gr. cascaval ras
  • 250 gr. b ranza de burduf
  • 1 legatura de marar verde
  • sare si piper dupa gust
  • Sos de branzeturi:
  • 100 gr. branza cu mucegai alb si piper boabe "Green Pepper" de la Goldessa
  • 100 gr. branza cu mucegai albastru "Creamy Blue" de la Milkana
  • 1 lingura de smantana grasa
  • putin busuioc uscat
  • In plus:
  • 5-6 tomate negre
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi la cuptor cu sos de branzeturi:

Cartofii fierti in coaja se curata si se trec pe razatoarea marunta.

Adaugam 100 gr. cascaval ras. 250 gr. branza de burduf, marar verde tocat, sare si piper dupa gust si amestecam totul foarte bine pana obtinem un amestec omogen.

Preincalzim cuptorul la 200 grade.

Formam bilute de marimea dorita din amestecul de cartofi, apoi le asezam in tava in care am pus hartie de copt.

Dam tava la cuptor pentru 30-40 minute, pana se rumeneste preparatul, vezi foto.

Sosul l-am preparat rapid, topind intr-o craticioara branzeturile impreuna cu smantana, pana am obtinut un amestec cremos de consistenta unui sos peste care am presarat putin busuioc uscat.

Am servit sosul cu cartofii preparati la cuptor alaturi de niste gustoase tomate negre.

A fost un pranz delicios...

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi la cuptor cu sos de branzeturi" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Oua coapte in cartofi