Cartofi la cuptor cu sos de ceapa caramelizata

de Andreea Caroline in Mancaruri de post, 15 Mar 2014 | 4144 vizualizari

 

E prima oara cand incerc ceapa caramelizata ... Vinovata e Merisor >:D< care mi-a facut pofta cu reteta ei si asa am zis sa incerc. Categoric nu va fi ultima oara cand o gatesc ...este delicioasa !!!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 2 bucati ceapa rosie
  • 1 lingura cu zahar
  • ulei de masline
  • otet
  • oregano
  • rozmarin
  • busuioc
  • piper
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi la cuptor cu sos de ceapa caramelizata:

Cartofii ii curatam de coaja ,ii spalam si ii taiem in 4 sau 8 pe lung.Ii fierbem in apa rece cu sare pentru 15 minute.

Tapetam o tava pentru cuptor cu hartie de copt ( sau ungem cu ulei) si asezam cartofii scursi de apa in care au fiert.

Stropim cu ulei,presaram rozmarin si putina sare si punem tava la cuptor la 180 grade pentru 20 minute.

Separat,intr-un vas punem otetul ,oregano si busuioc.Punem capacul si il agitam din cand in cand.

Ceapa o curatam,o spalam si o tocam solzisori.

Punem putin ulei in tigaie ,punem ceapa si o lasam la calit.

Cand ceapa devine translucida adaugam zaharul si amestecam cu o lingura de lemn pana ce zaharul se topeste si apoi picuram treptat otetul amestecand in continuu.

Scoatem cartofii calzi si ii servim cu ceapa caramelizata.

 

 

 

TIPS-URI

1

Puteti folosi orice tip de ceapa dar cea rosie e cea mai buna deoarece e mai dulce.

RETETA IN IMAGINI

Cartofi la cuptor cu sos de ceapa caramelizata-0
Cartofi la cuptor cu sos de ceapa caramelizata-1
Cartofi la cuptor cu sos de ceapa caramelizata-2
Cartofi la cuptor cu sos de ceapa caramelizata-3
Cartofi la cuptor cu sos de ceapa caramelizata-4
Cartofi la cuptor cu sos de ceapa caramelizata-5

COMENTARII (22)

Andreea Caroline 1

15.03.2014, 12:19

laura_n 1

15.03.2014, 17:52

yuuum, yuuum!

Andreea Caroline 1

18.03.2014, 09:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04