Cartofi noi cu cascaval la cuptor

de ela in Aperitive / Garnituri, 5 Iun 2013 | 23342 vizualizari

 

pranzul a trecut dar sunt perfecti atat pentru pranz cat si pentru cina,alaturi de un gratar si o salata sau niste muraturi...au un gust nemaipomenit....

 

INGREDIENTE

  • 1,5-2 kg cartofi noi
  • 250 gr cascaval
  • 3 linguri parmezan ras
  • sare
  • condimente pentru cartofi
  • legume deshidratate
  • putin rozmarin uscat
  • cateva cubulete de unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi noi cu cascaval la cuptor:

Curatam cartofii si ii punem la fiert in apa cu sare si legume deshidratate, timp de 15 minute din momentul in care incepe sa fiarba apa, la foc mic. Ii scoatem intr-o sita si ii lasam la scurs.

Radem cascavalul pe razatoarea mare.

Ungem un vas termorezistent cu unt si punem jumatate din cartofi, presaram cu condimente pentru cartofi si putin rozmarin uscat, apoi punem parmezan si putin cascaval. Continuam  cu cartofi, condimente, parmezan si cascaval. Deasupra punem din loc in loc unt si dam la cuptor pana se rumeneste frumos cascavalul (cam o ora dureaza in vasele de ceramica,in cele obisnuite mai putin).

Servim cald.

 

TIPS-URI

1

daca nu avem condimente de cartofi,punem un amestec de coriandru,cimbru,boia dulce,piper,ghimbir

RETETA IN IMAGINI

Cartofi noi cu cascaval la cuptor-0
Cartofi noi cu cascaval la cuptor-1
Cartofi noi cu cascaval la cuptor-2
Cartofi noi cu cascaval la cuptor-3
Cartofi noi cu cascaval la cuptor-4
Cartofi noi cu cascaval la cuptor-5
Cartofi noi cu cascaval la cuptor-6
Cartofi noi cu cascaval la cuptor-7
Cartofi noi cu cascaval la cuptor-8
Cartofi noi cu cascaval la cuptor-9
Cartofi noi cu cascaval la cuptor-10
Cartofi noi cu cascaval la cuptor-11
Cartofi noi cu cascaval la cuptor-12
Cartofi noi cu cascaval la cuptor-13

COMENTARII (44)

cristeena20 1

07.06.2013, 13:14

excelent!!o sa fac si eu!!

Bya Ralu 1

10.06.2013, 11:23

ce bine arata

Krystyan Trendy 1

07.11.2013, 22:24

mmm...grozavi

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04