Cartofi noi la cuptor cu carne de porc

de roxanamiti in Porc, 17 Mar 2012 | 5657 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. cartofi noi,
  • 500 g. carne macra porc,
  • 4 rosii,
  • 2 lingurite piper boabe,
  • 4 foi dafin,
  • 2 lingurite boia iute, ( sau una daca vi se pare prea iute)
  • 1 lingura untura,
  • 2 linguri ulei,( pt salata)
  • 4 linguri ulei,( pt cartofi)
  • 1 lingura suc lamaie,
  • 1 lingura otet,
  • pantrujel tocat,
  • sare,
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi noi la cuptor cu carne de porc:

- spalam cartofii si ii punem la fiert in apa cu sare si  2 foi de dafin (15 min),
- carnea o taiem bucatele mai mari si o punem la calit in untura, cand prinde un pic de culoare adaugam o ligurita de piper boabe, 2 foii de dafin si un paharel de apa calduta, acoperim si lasam la foc mic,( procesul cu apa calduta continua pana fierbe carnea bine) 
- cartofii ii taiem in 4, ii amestecam cu boiaua iute, lingurita de piper boabe si uleiul apoi ii dam la cuptor la maxim cam 15 miute pana se rumesc bine,
- rosiile le taiem si le punem cu uleiul, otetul, sucul de lamaie, pantrujelul tocat si un pic de sare in frigider pana la ora mesei,( cam 10 minute inante de a servi masa)
- POFTA BUNA SI SA VA FIE DE BINE!!!!!

 

COMENTARII (16)

adry88 1

21.02.2014, 09:29

La multi ani!

tiby 1

21.02.2014, 14:11

La multi ani !!!

mihaelar63 1

21.02.2015, 16:19

La multi ani !!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04