Cartofi noi la cuptor cu sos de branzeturi

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 15 Mai 2016 | 3644 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi noi foarte mari (eu am avut 4 bucati)
  • 50 ml ulei de dovleac
  • 50 ml ulei de porumb
  • 2 linguri susan alb
  • 2 linguri susan negru
  • sare de Himalaya dupa gust
  • piper alb dupa gust

Crema de branzeturi:

  • 200ml smantana lichida
  • 130 gr. braza gouda tartinabila
  • 100 gr. branza cheddar tartinabila
  • 2 linguri parmezan ras
  • 1/2 legatura marar verde
  • un praf mix din boabe de piper macinat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi noi la cuptor cu sos de branzeturi:

Radem coaja cartofilor noi, apoi spalam cartofii sub jet de apa rece.

Ii taiem felii subtiri, apoi ii asezam in tavile cuptorului tapetate cu hartie de copt.

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Cartofii dintr-o tava ii ungem cu ulei de dovleac si presaram susan alb.

Cartofii din cealalta tava ii ungem cu ulei de porumb si presaram susan negru.

Trecem un praf de sare si unul de piper alb peste cartofi, apoi ii dam la cuptor pana devin rumeni si crocanti.

Intre timp ne ocupam de sosul de branzeturi:

-smantana lichida se pune impreuna cu branzeturile tartinabile cheddar si gouda intr-o craticioara. Lasam sa se topeasca branzeturile, apoi adaugam 2 linguri parmezan ras.

Rasnim putin mix din boabe de piper si adaugam marar proaspat tocat.

Scoatem cartofii din cuptor si ii servim cu acest minunat sos de branzeturi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi la cuptor cu sos de branzeturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

- Andreea - 1

15.05.2016, 21:38

Gustosi

mirela0911 1

16.05.2016, 08:52

Cred ca-s tare buni!

mamaieelena 1

18.05.2016, 23:37

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv cu oua