Cartofi noi pane (BRAMBORAKI)

de Dragan in Mancaruri de post, 16 Iun 2014 | 10687 vizualizari

 

Eu le spun bramboraki :) ca sunt crocante ca cipsurile....si reteta este din Cehia (bunica mea este de acolo).

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi noi
  • un catel de usturoi (mai micut)
  • 300 gr faina
  • sare
  • piper
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi noi pane (BRAMBORAKI):

Cartofii se curata, si se dau pe razatoarea mica. Usturoiul se piseaza in cartofi, se adauga faina, sarea si piperul, dupa gust. Daca nu puteti sa gustati cartofii cruzi puneti o lingurita de sare si una de piper. Mestecati bine totul si luati cu lingura din compozitie si puneti-o in ulei incins.

Le prajiti ca pe carne pane, pe ambele parti. :) Se mananca calde cu branza (vaca, oaie, capra) prajita sau neprajita.

Sfat! Daca va iese compozitia prea tare adaugati putina apa! ;)

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cartofi noi pane (BRAMBORAKI) 326921
retete culinare - Cartofi noi pane (BRAMBORAKI) 326922
retete culinare - Cartofi noi pane (BRAMBORAKI) 326923
retete culinare - Cartofi noi pane (BRAMBORAKI) 326924

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (10)

mamaieelena 1

17.06.2014, 14:04

Pushaa 1

17.06.2014, 15:08

Rocsi 1

17.06.2014, 21:32

Bine ai venit!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D