Cartofi scazuti cu hribi

de anca_rm in Mancaruri de legume, 19 Sep 2013 | 1786 vizualizari

 

Rapid si bun .
Asta ne facea tata cand era inca la munca , era specialitatea lui. Acum mai fac din cand in cand , dar parca nu-mi ies ca si a lui .

 

INGREDIENTE

  • 0.5 kg cartofi
  • 150gr hribi uscati
  • 150 gr sunca
  • 1 ceapa
  • 1 ardei
  • 2 catei usturoi
  • 1 rosie
  • 2,3 linguri ulei
  • 1 legatura verdeata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi scazuti cu hribi:

Cartofii ii curatam de coaja si ii taiem rondele , asa cum se vede in imaginea 2 .

Ardeiul, ceapa , usturoiul le curatam , le spalam si le taiem dupa dorinta (cubulete, julien , pestisori etc).

Sunca sau alt mezel de prin casa ( merge si cu salam , cremvusti sau cu slanina afumata ) il taiem si pe el . Eu am pus sunca cam 100 gr si doua bucati de cremvusti .

Pregatim o cratita  si o punem pe aragaz . Uleiul il punem la incins si calim ceapa .

Adaugam sunca si ardeiul si lasam sa iasa aromele . Punem cartofii peste , amestecam si ii acoperim cu apa (doar atat cat sa poata sa fiarba , imaginea 5).

Punem capacul si lasam sa fiarba, cand cartofii sunt aproape gata punem hribii si usturoiul , amestecam si acoperim cu capacul lasand sa fiarba in continuare la foc mic .

Pregatim rosia (o decojim si o taiem cubulete mici ) si o adaugam si pe ea peste cartofi.

Mai lasam pe foc circa 5 minute .

Se pune in farfurie , se presara cu patrunjel verde tocat si.....POFTAAAAA !!!

 

 

TIPS-URI

1

daca sunt proaspeti atunci trebuie o cantitate mai mare si pusi mai devreme

RETETA IN IMAGINI

Cartofi scazuti cu hribi-0
Cartofi scazuti cu hribi-1
Cartofi scazuti cu hribi-2
Cartofi scazuti cu hribi-3
Cartofi scazuti cu hribi-4
Cartofi scazuti cu hribi-5
Cartofi scazuti cu hribi-6
Cartofi scazuti cu hribi-7

COMENTARII (28)

Lia_

Lia_ 1

19.09.2013, 20:15

bun

anca_rm

anca_rm 1

20.09.2013, 13:46

Bunica am pus ceva carnita ca altfel nu e bun , eu as manca fara dar restul nuuu

anca_rm

anca_rm 1

20.09.2013, 13:46

Lia

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!