Cartofi si dovleac la cuptor

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 20 Ian 2014 | 7919 vizualizari

 

Cum imi place dovleacul placintar foarte mult, eu il folosesc nu doar la placinte sau deserturi. Il gasesc extrem de delicios si in mancaruri in anumite combinatii, aromatizat cu ce va place voua....trebuie doar sa gasiti combinatia care v-ar satisface voua papilele gustative. Nu o mai lungesc si va las reteta care ne-a placut noua..

 

INGREDIENTE

  • 3 cartofi marisori
  • 1 dovleac placintar de marime medie
  • 1-2 crengute de rozmarin proaspat
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri ulei aromatizat cu infuzie de ciuperci porcini si aroma de trufe
  • sare si piper proaspat macinat dupa gust
  • 150 gr pulpa de porc feliata foarte subtire de la Sergiana
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi si dovleac la cuptor:

In tava mare a aragazului punem hartie de copt. Spalam cartofii, cu tot cu coaja, cu un burete abraziv. Spalam si dovleacul, fara sa-i inlaturam coaja, ii taiem capetele si-l curatam de seminte. Taiem cartofii si dovleacul in felii de grosimea unui deget. Le punem pe toate in tava, asezonam cu sare si piper, stropim cu uleiurile mentionate la ingrediente, presaram cu frunzulite proaspete de rozmarin, iar feliutele de pulpa le taiem in bucatele si le punem deasupra. Dam tava la cuptorul incins la 180 grade pt 50 minute, pana cartofii si dovleacul se rumenesc usor deasupra.

Serviti calzi cu salata de cruditati.

Pofta buna!!

TIPS-URI

1

pulpa de porc sa fie cu putina grasime, fiind taiata in felii foarte subtiri(seamana cu prosciutto) devine crocanta, daca nu doriti textura de crocant atunci rugati la magazin sa fie taiate felile putin mai groase

2

o masa usoara, dulceaga care poate fi servita si la pranz dar si seara

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi si dovleac la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Rocsi 1

20.01.2014, 19:19

Cartofiori vreau si eu

diaconta 1

20.01.2014, 22:08

fain

Krystyan Trendy 1

22.01.2014, 17:30

O bunatate !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cartofi la cuptor cu dovlecel si mozzarella