Cartofi taranesti... altfel

de Dya Daniela Andrei in Mancaruri de legume, 21 Feb 2011 | 10882 vizualizari

 

Astazi va prezint una din multele variante (de fapt o alta) de a pregati cartofii taranesti,,,

 

INGREDIENTE

  • 1 morcov,
  • 4-5 ciuperci, 
  • 100 gr masline,
  • 1 ardei gras rosu, 
  • 5  cartofi potriviti,
  • 1/2 kg branza si  cascaval,
  • 4-5 oua, 200 ml lapte sau smantana
  • 1/2 kg kaizer sau sunculita afumata,
  • cateva cepe (cea rosie confera o aroma mai buna),
  • condimente (sare, piper).
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi taranesti... altfel:

Curatam cartofii si morcovii, ii taiem felii  si ii punem la fiert in apa cu sare (cand ii putem patrunde cu furculita fara a ii sfarama, oprim focul si scurgem cartofii de apa).  Intre timp, taiem ceapa julien, ardeiul, ciupercile si kaizerul/sunculita fasii subtiri si le punem impreuna la calit in ulei (putem adauga sare si piper).
Ungem o tava cu ulei, asezam o parte din feliile de cartofi si morcovi (pana formam un strat cat de cat uniform) peste care punem jumatate din cantitatea de ceapa si kaizer si presaram maslinele si branza  sau cascavalul.
Continuam cu un strat de cartofi, ceapa, kaizer si branza, iar in final, acoperim totul cu un amestec format din oua si lapte/smantana.

Punem tava in cuptor la foc potrivit pana cand se rumeneste totul.

Pofta buna!



TIPS-URI

1

va recomand sa folositi cat mai multa branza

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi taranesti... altfel" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu crema de vanilie, reteta simpla si rapida

de Miha 9

la 13:46

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cartofi taranesti