Cartofi taranesti la cuptor cu sos picant

de merisor in Aperitive / Garnituri, 14 Aug 2012 | 2982 vizualizari

 

O reteta simpla si destul de rapida.

 

INGREDIENTE

  • 1 Kg cartofi
  • 1 ceapa
  • 1 ardei rosu
  • 3 catei de usturoi
  • 100 g unt
  • patrunjel verde
  • piper
  • cimbru
  • oregano
  • boia de ardei iute
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi taranesti la cuptor cu sos picant:

Curatam cartofii ii spalam, taiem in 4 bucati si lasam la scurs cateva minute sau ii stergem cu un servet uscat.

Tapetam o tava  cu 50g unt, asezam cartofii, presaram peste ei sare, oregano, piper si introducem tava in cuptor. Au fost gata in 35 de minute la temperatura de 180 grade celsius.

Intre timp am pregatit sosul.

Ceapa curatata, ardeiul feliat si usturoiul tocat marunt le-am calit in 50 g unt, mestecand continuu.

Cand s-au patruns, am pus 5 linguri  sos de rosii dulce, am condimentat cu piper, cimbru si boia de ardei iute am mai lasat pe foc mic 10 minute, dupa care am stins si am presarat patrunjel verde tocat.

Nu am amestecat sosul cu cartofii, am ornat deasupra.

Am servit cu carnati picanti.

 

TIPS-URI

1

Se pot fierbe cartofii in coaja in loc de a-i coace la cuptor, dar cei copti raman intregi nu se sfarama.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cartofi taranesti la cuptor cu sos picant 173611
retete culinare - Cartofi taranesti la cuptor cu sos picant 173612
retete culinare - Cartofi taranesti la cuptor cu sos picant 173613
retete culinare - Cartofi taranesti la cuptor cu sos picant 173614

COMENTARII (35)

jolygina 1

16.08.2012, 00:26

super

Lau 1

19.08.2012, 16:39

merisor 1

19.08.2012, 17:09

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55