Cartofi umpluti

de yafa in Mancaruri de legume, 23 Feb 2013 | 4575 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi marisori
  • 100g de cuburi de soia
  • 1 ceapa medie
  • 3 catei de usturoi
  • 1 gogosar/ardei rosu
  • 1 rosie medie decojita
  • 1 bransa de telina verde
  • 1 ardei iute
  • 200ml de suc de rosii
  • 400-500ml de supa de legume
  • 3 linguri de ulei
  • sare, piper
  • 1 varf de cutit de boia
  • 1 varf de cutit de cumin(facultativ)
  • 30g de cascaval(facultativ)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi umpluti:

Alegem cartofi sanatosi si cam de aceeasi forma. Spalam cartofii si ii asezam pe o tava, ii coacem la cuptor cam 30-40 de minute sau pana cand lama unui cutit ascutit intra usor.

Intre timp taiam marunt legumele.

Intr-o tigaie incingem o lingura de ulei, asezam ceapa si usturoiul. Cand ceapa este translucida adaugam cuburile de soia, amestecam. Varsam deasupra supa de legume, acoperim cu un capac si lasam pana cand cuburile sunt bine fierte si zeama s-a evaporat. Verificam din cand in cand, la nevoie mai adaugam putina apa.

Cand soia este gata, adaugam legumele taiate si celelalte doua linguri de ulei, asezonam. Amestecam si mai lasam pe foc cateva minute. Adaugam sucul de rosii si mirodeniile. Dupa 5-6 minute tragem tigaia de pe foc.

Curatam cartofii( total sau partial) ii scobim si ii umplem cu mancarica de soia. Asezam si cascavalul ras daca folosim. Dam cartofii la cuptor cam 10 minute  la foc mediu sau pana cand se rumenesc.

Servim calzi cu salata verde si masline.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi umpluti" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (6)

MotanLaOale 1

24.02.2013, 13:06

laura_n 1

24.02.2013, 14:02

ce bunatate!

yafa 1

24.02.2013, 15:48

Va multumesc, va servesc cu drag cu o portie...

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cartofi umpluti