Cartofi umpluti

de yafa in Mancaruri de legume, 23 Feb 2013 | 1901 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi marisori
  • 100g de cuburi de soia
  • 1 ceapa medie
  • 3 catei de usturoi
  • 1 gogosar/ardei rosu
  • 1 rosie medie decojita
  • 1 bransa de telina verde
  • 1 ardei iute
  • 200ml de suc de rosii
  • 400-500ml de supa de legume
  • 3 linguri de ulei
  • sare, piper
  • 1 varf de cutit de boia
  • 1 varf de cutit de cumin(facultativ)
  • 30g de cascaval(facultativ)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi umpluti:

Alegem cartofi sanatosi si cam de aceeasi forma. Spalam cartofii si ii asezam pe o tava, ii coacem la cuptor cam 30-40 de minute sau pana cand lama unui cutit ascutit intra usor.

Intre timp taiam marunt legumele.

Intr-o tigaie incingem o lingura de ulei, asezam ceapa si usturoiul. Cand ceapa este translucida adaugam cuburile de soia, amestecam. Varsam deasupra supa de legume, acoperim cu un capac si lasam pana cand cuburile sunt bine fierte si zeama s-a evaporat. Verificam din cand in cand, la nevoie mai adaugam putina apa.

Cand soia este gata, adaugam legumele taiate si celelalte doua linguri de ulei, asezonam. Amestecam si mai lasam pe foc cateva minute. Adaugam sucul de rosii si mirodeniile. Dupa 5-6 minute tragem tigaia de pe foc.

Curatam cartofii( total sau partial) ii scobim si ii umplem cu mancarica de soia. Asezam si cascavalul ras daca folosim. Dam cartofii la cuptor cam 10 minute  la foc mediu sau pana cand se rumenesc.

Servim calzi cu salata verde si masline.

Pofta buna!

 

COMENTARII (6)

MotanLaOale 1

24.02.2013, 13:06

laura_n 1

24.02.2013, 14:02

ce bunatate!

yafa 1

24.02.2013, 15:48

Va multumesc, va servesc cu drag cu o portie...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21