Cartofi umpluti cu legume

de Dya Daniela Andrei in Mancaruri de legume, 11 Mar 2011 | 8446 vizualizari

 

O reteta gustoasa potrivita in orice situatie!

 

INGREDIENTE

  •  Pentru cartofii umpluti cu legume avem nevoie de:
  • 4 cartofi mari
  • 1 rosie
  • 1 morcov
  • 1/4 vanata
  • 1/4 dovlecel
  • 1 ardei gras
  • 100 g ciuperci
  • 100 g masline
  • 1 legatura de marar
  • 2 cepe potrivite ca marime
  • 1 lingura cu faina de grau
  • sos de rosii
  • condimente: sare, piper, chili, tarhon, oregano si rozmarin.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi umpluti cu legume:

Spalam bine cartofii si ii punem la fiert,  in coaja, pentru 40-50 de minute (cartofii  alesi trebuie sa fie cat mai mari pentru a ii putea umple)

Intre timp, spalam si curatam legumele. Le tocam sau le taiem felii si le punem la calit in cateva linguri de ulei. Cand devin translucide adaugam o lingura de faina pentru a le "lega", amestecam bine si le mai lasam pe foc pentru 2-3 minute.

Dupa ce am luat cartofii de pe foc ii lasam sa se raceasca timp de 10 minute, dupa care ii taiem in doua (pe lung sau pe lat) si cu o lingurita le scoatem miezul avand grija sa nu le sfaramam peretii (marginile).Ii asezam apoi intr-o tava unsa cu ulei (sau intr-un vas termorezistent) si ii umplem cu legumele calite.

Acoperim tava cu folie de aluminiu si ii punem la cuptor pentru 30 de minute.

Dupa cele 40 de minute, scoatem folia de aluminiu si turnam peste cartofii umpluti un sos facut din bulion/suc de rosii, chili, tarhon, oregano si rozmarin.

Ii lasam la cuptor pana cand cartofii sunt patrunsi.
Pofta buna!

TIPS-URI

1

ingredientele folosite sunt optionale si pot fi inlocuite sau se pot adauga altele dupa preferinte

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi umpluti cu legume" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci umplute cu legume