Cartofi umpluti cu mozzarella si ou fiert, inveliti in bacon

de Merisor in Porc, 11 Dec 2016 | 6195 vizualizari

 

Ador să fac astfel de preparate pe care eu le consider de mare efect, iar băieții mei adoră să le savureze. :)
Acești cartofi umpluți cu mozzarella și ou fiert, înveliți în bacon, au ieșit bestiali, păcat că nu am folosit niște cartofi mult mai mari, așa încât să pun oul fiert, întreg la mijlocul lor, ci doar câte o jumătate!
 

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi mari
  • 4 ouă fierte
  • 150 g mozzarella rasă
  • frunze de busuioc
  • 200 g felii subțiri de bacon
  • chimen
  • sare
  • piper
  • rozmarin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi umpluti cu mozzarella si ou fiert, inveliti in bacon:

Mai întâi fierbem cartofii, spălați bine și necurățați de coajă, în apă clocotită cu puțină sare.

Îi fierbem definitiv, să se pătrundă bine, apoi îi trecem prin jet de apă rece și îi curățăm.

Îi tăiem în jumătăți și le scobim interiorul, cu ajutorul unui cuțit cu lama subțire și cu mare grijă să nu-i rupem, sau să nu-i străpungem.

Cu ajutorul cuțitului, marcăm conturul pe unde să scobim interiorul, apoi folosim o linguriță, pentru a răzui interiorul.

Le lăsăm o bază de circa 5 - 7 mm grosime.

Presărăm peste ei puțin rozmarin măcinat fin, sare și piper, apoi adăugăm mozzarella amestecată cu chimen și frunze rupte de busuioc și așezăm câte o jumătate de ou, pe căte una din jumătățile de cartofi.

După cum am spus în introducere, dacă ar fi fost cartofii mai mari, ar fi avut loc oul întreg la mijlocul lor (a se urmări și pozele!!!).

Unim apoi, jumătățile de cartofi, să formăm cartoful întreg, pe care îl îmbrăcăm în feliile de bacon.

Așezăm mai întâi o felie de bacon de-a lungul cartofului să îmbrăcăm și vârfurile acestuia și cu două, sau trei felii, înfășurăm cartoful de-a latul.

Așezăm cartofii în hârtii de copt, pentru a presa bine feliile de bacon peste ei și îi dăm la cuptor pentru 30-35 de minute, la 180 de grade C, sau până când baconul se rumenește frumos peste cartofi.

În ultimele 7-8 minute, desfacem hârtiile de pe cartofi, pentru o rumenire optimă.

După cum am spus, sunt de mare efect acești cartofi umpluți cu mozzarella și ou fiert, înveliți în bacon și pot fi seviți fie simpli, cu ketchup, sau ca garnitură la orice friptură.

Să vă fie de folos!

 

TIPS-URI

1

Din restul de ouă și miezul cartofilor, am preparat o mini salată orientală, cu o ceapă mică, roșie, și câteva măsline.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi umpluti cu mozzarella si ou fiert, inveliti in bacon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (45)

silvi0ara 1

18.12.2016, 20:13

Arata foarte bine.
Cred ca se pot folosii oua de prepelita ca sunt mai mici.E doar o idee.

Panacris 1

28.12.2016, 17:04

Sidy 1

03.11.2023, 06:40

O minunatie cartofii acestia !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu crema de vanilie, reteta simpla si rapida

de Miha 9

la 13:46

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Quiche Lorraine – tarta clasica frantuzeasca