Cartofi umpluti cu telemea Delaco

de babi5 in Aperitive / Garnituri, 24 Sep 2014 | 819 vizualizari

 

Ma tot chinui sa fac mancare care sa o poata manca si batranul meu tata si asta ar insemna sa fac numai paste. Astazi am facut acesti cartofi inspirata fiind si din reteta _Andreeiei_ careaia ii multumesc. Eu am mai umblat un picut la reteta, adaugand ingrediente in plus. Rezultatul final...deosebit de gustosi si vi-i recomand cu mare drag.

 

INGREDIENTE

  • 15 cartofi (cat se poate de egali si marime medie)
  • 500 gr telemea Delaco
  • 200 gr smantana
  • 2 oua
  • marar proaspat
  • 1 ceapa rosie potrivit ca marime
  • 2 ardei galbeni (mai micuti)
  • 1 ardei rosu
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper
  • crengute rozmarin
  • 1 rosie (pentru decor)
Portii: 7
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi umpluti cu telemea Delaco:

Cartofii se spala bine si se pun cu tot cu coaja  la fiert cu o lingurita de sare. Dupa ce s-au fiert ii lasam sa se raceasca, apoi ii curatam ii taiem usor in doua si cu o lingurita ii scobim de miez (asa ca sa ramana ca niste barcute).

Intre timp dam prin razatoarea mica (sau una speciala pentru branzeturi) telemeaua si o adaugam la cartofii care i-am scobit, adaugam apoi mararul tocat, ardeiul si ceapa rosie (pe care le-am tocat maruntel) am potrivit de piper, sare nu am mai pus fiindca este telemeaua sarata si am amestecat totul cu un ou. Am umplut barcutele din cartofi, am stropit fiecare cartof cu putin ulei, apoi am pus deasupra fiecaruia smantana pe care am amestecat-o cu un galbenus de ou.

I-am asezat intr-o tava tapetata cu hartie de copt si i-am dat la cuptorul incins la 180 grade pentru 15 minute. Cand s-au rumenit frumos ii scoatem si se pot servi.

Pofta buna!  si sa va fie si reteta mea de folos.

 

TIPS-URI

1

Cartofii sa fie roz neaparat fiindca nu se sfarama asa usor

2

Se pot servi si calzi si reci cu o salata asortata langa sau castraveti si rosii natur.

3

Cine mai vrea poate adauga ceva fin de la Delaco sau smantana

4

Eu zic ca merge si ca aperitiv

5

Cine vrea sa inlocuiasca branza o poate inlocui si cu ciuperci si carne

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cartofi umpluti cu telemea Delaco 343223
retete culinare - Cartofi umpluti cu telemea Delaco 343224
retete culinare - Cartofi umpluti cu telemea Delaco 343226
retete culinare - Cartofi umpluti cu telemea Delaco 343228
retete culinare - Cartofi umpluti cu telemea Delaco 343230
retete culinare - Cartofi umpluti cu telemea Delaco 343232
retete culinare - Cartofi umpluti cu telemea Delaco 343233
retete culinare - Cartofi umpluti cu telemea Delaco 343234
retete culinare - Cartofi umpluti cu telemea Delaco 343236
retete culinare - Cartofi umpluti cu telemea Delaco 343238
retete culinare - Cartofi umpluti cu telemea Delaco 343240
retete culinare - Cartofi umpluti cu telemea Delaco 343242
retete culinare - Cartofi umpluti cu telemea Delaco 343244

COMENTARII (22)

anca_rm 1

25.09.2014, 10:13

babi5 1

25.09.2014, 12:44

Da Rocsi drag si poti opta si cu carne sau ciuperci multumesc

babi5 1

25.09.2014, 12:46

Anca_rm multumesc acusica vin la Oradea poate ne intilnim

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de legume cu soia

de ravanna 1

Supa de legume cu...

ieri la 21:05

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18