Cartofi unguresti

de Rux in Aperitive / Garnituri, 2 Dec 2010 | 8710 vizualizari

 

Din bucataria ungureasca traditionala...acesti cartofi atat de gustosi ....

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi mari
  • 2 cepe
  • o lingurita si jumatate de boia dulce
  • sare dupa gust
  • piper
  • ulei 3 linguri
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi unguresti:

Se fierb cartofii in coaja, se lasa la racit, se curata si se taie cubulete.

Se incinge uleiul in tigaie avand grija sa adaugam de la inceput si doua trei linguri de apa, se pune ceapa taiata marunt si o lingurita de boia si se lasa la sotat trei patru min cu grija sa nu o prajim ci doar sa o inmuiem.

 Adaugam cartofii si vreme de zece minute amestecam intorcand de jos in sus cartofii, mai adaugam un sfert de lingurita de boia si amestecam bine. Potrivim de sare si piper si apoi servim. pentru decor folosim sfertul de lingurita de boia...si pofta mare!

 

COMENTARII (21)

Rux

Rux 1

03.12.2010, 18:15

Miutza...multumesc

Ligia Bxl

Ligia Bxl 1

07.12.2010, 12:39

foarte buni

tomyta69

tomyta69 1

31.10.2013, 13:10

Incercati si adaugati ca si condiment putin chimen macinat, iar ca treaba sa fie completa adaugati niste tagliatele ( o punga de 300 gr ).
Muraturi dupa preferinta, dar eu servesc mancarea asta cu zeama de varza murata. Daca incercati veti ramane uimiti de combinatie.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paine cu masline si fulgi de ovaz

de Rocsi 9

Paine cu masline...

ieri la 21:23

Briose din cartofi si branza in crusta de cascaval

de Rux 9

Briose din...

ieri la 19:37

Negresa cu glazura de ciocolata

de Aletta 4

Negresa cu...

ieri la 16:55

Friptura de porc in sos dulce acrisor

de stefy_a 3

Friptura de porc...

ieri la 12:01