Cartofii matusii Carmen

de Doralinda in Aperitive / Garnituri, 6 Ian 2013 | 2465 vizualizari

 

Ei da, chiar asa se numeste reteta! Intr-una din calatoriile noastre in Spania, m-am indragostit atat de mult de bucataria spaniola, si mai ales de "tapas" acele gustari mici si multe, asa cum se gasesc in Grecia "mezedes" incat mi-am cumparat 2 carti de bucate si am inceput sa incerc din retete. Asta e foarte buna! Reusita!

 

INGREDIENTE

  • 750 gr cartofi
  • 3 bucati de usturoi
  • 100 gr bacon(jambon serrano)
  • 2 linguri unt
  • 4 linguri faina faina
  • lapte cat cuprinde ptr a deveni sosul mai gros
  • Putina branza rasa(de preferat galbena care se topeste)
  • ulei masline
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofii matusii Carmen:

Curatam cartofii si ii taiem felii nu prea groase, presaram putina sare si ii prajim in foarte mult si fierbinte ulei. Cand sunt pe jumatate prajiti, adaugam usturoiul taiat in felii subtiri si mai prajim pana devin aurii. Ii scoatem si asezam intr-un recipient de lut(sau in pirex). Taiem baconul in felii lunguiete nu prea mari si calim putin apoi ii punem peste cartofi. intre timp preparam sosul bechamel prin topirea untului si adaugam faina. Amestecam bine si punem laptele cate putin amestecand in continu ptr cca 5 min. Mai adaugam putina sare si turnam peste cartofi apoi punem si branza si lasam la cuptor in partea de sus si dam cuptorul la functia de gratar 180C ptr cca 15 min.(daca nu aveti, nu e nici o problema, se poate si in cuptor traditional la foc tare 200C)

Se serveste imediat fierbinte!

 

RETETA IN IMAGINI

Cartofii matusii Carmen-0
Cartofii matusii Carmen-1
Cartofii matusii Carmen-2

COMENTARII (57)

sebirizescu

sebirizescu 1

09.01.2013, 23:23

buni

Doralinda

Doralinda 1

10.01.2013, 00:31

Multumesc!

Doralinda

Doralinda 1

10.01.2013, 00:34

Sebirizescu......Bya, nu esti tu?!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24