Caș de oaie marinat în stil mediteranean

de CulinaryRainbow in Conserve, 31 Mar 2015 | 1672 vizualizari

 

Prea multe detalii nu cunosc despre acest preparat, știu doar că este o rețetă grecească și că este foarte sănătoasă. Altminteri, mâncarea mediteraneană este recunoscută ca fiind cea mai sănătoasă din Europa. :)

Acum să vă spun despre rețetă:

Așa cum se-ntâmplă de obicei, Dăniloiu îmi aduce o grămadă de bunătăți când se întoarce din Șomcuta, iar de data asta mi-a venit cu o bucată zdravănă de caș de oaie cu care nu știam ce să fac, să-l conserv mai bine. :)) Am întrebat în stânga-dreapta, mi-am făcut stocul ingredientelor, și-am hotărât: marinez cașul.

 

INGREDIENTE

  • aproximativ 500 g caș de oaie ( sau orice altă brânză care nu se sfarmă )
  • 3 ardei iuți mici
  • 9 frunze de mentă proaspătă
  • 9 frunze de busuioc proaspăt
  • piper roșu măcinat
  • 3-4 căței de usturoi ( preferabil usturoi românesc )
  • aproximativ 600 ml ulei de măsline ( neapărat extra virgin )
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caș de oaie marinat în stil mediteranean:

Am pregătit 3 borcane, am tăiat cașul și usturoiul curățat în cuburi potrivite, apoi am spălat și am uscat frunzele de mentă și busuioc. 

Rând pe rând am așezat toate ingredientele în borcane, apoi le-am acoperit cu uleiul de măsline. 

După ce am închis borcanele, le-am pus la frigider unde le voi păstra preț de 24 de ore; apoi, le mut pe raftul din cămară și aștept prima ocazie pentru a pregăti o savuroasă salată cu brânză marinată. :)

Această brânză poate fi folosită cu succes și pentru pregătirea rapidă a unor bruschete atunci când avem musafiri. O putem folosi și la paste sau așa cum am mai spus, la salate. Din uleiul de măsline rămas, putem obține o vinegretă excelentă dacă-l amestecăm bine cu zeamă de lămâie și un strop de sare de Himalaya.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Caș de oaie marinat în stil mediteranean 373979
retete culinare - Caș de oaie marinat în stil mediteranean 373980

COMENTARII (14)

dantes 1

01.04.2015, 09:21

Interesant

CulinaryRainbow 1

01.04.2015, 11:31

Da, Ela, e scump!

tarasmariana 1

03.04.2015, 05:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S