Cas de oi framantat la borcane

de iri_iri in Conserve, 12 Iun 2012 | 8933 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • avem nevoie de
  • un cas de oi proaspat,
  • sare mare,
  • margarina sau untura
  • malai
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cas de oi framantat la borcane:

Casul se taie bucati, apoi se sareaza pe ambele parti si se lasa peste noapte sa se lase zerul.    

A doua zi se framana casul cu mana sau se da pe razatoare si se aseaza in straturi presand bine de fiecare data sa nu ramana goluri de aer.     

Separat se lasa margarina sa se topeasca la temperatura camerei (eu am facut treaba afara asa ca soarele m-a cam ajutat un pic). Dupa ce s-au umplut borcanele se adauga un strat de margarina topita lasand apoi  borcanele la un loc racoros pentru  a se intari stratul de margarina. Peste stratul de margarina  intarit se aduga malai si se pun capacele la borcane fara a le infileta complet. De ce?   Va spun eu: pentru ca se vor intoarce borcanele cu gura in jos si se vor aseza intr-un vas pentru a se scurge zerul ce a mai ramas din cas. Astfel veti obtine o branza framantata super buna care nu se va acri deloc.  Pe cuvant.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cas de oi framantat la borcane 166856
retete culinare - Cas de oi framantat la borcane 166857
retete culinare - Cas de oi framantat la borcane 166858
retete culinare - Cas de oi framantat la borcane 166859
retete culinare - Cas de oi framantat la borcane 166860
retete culinare - Cas de oi framantat la borcane 166861

COMENTARII (16)

Sim0na 1

14.06.2012, 22:56

Foarte faina reteta!

iri_iri 1

15.06.2012, 05:29

alinutza ce glumeata esti....in beci evident sa intr-o camara fff racoroasa,

scarlet 1

22.11.2012, 15:34

am si eu cateva intrebari, daca cineva a avut problema asta, am mare nevoie de un sfat avizat
am framantat cas cu urda si cu sare, si am pus la borcane la frigider. insa dupa 2 saptamani, o simt acidulata la gust, si nu stiu ce sa ii fac sa o recuperez. daca o mai las se va strica, nu stiu spre ce se duce, insa nu e in regula gustul ei. recunosc ca nu am pus-o la scurs inainte, si atat casul cat si urda au fost foarte proaspete si umede.
stie cineva ce as putea sa ii fac sa nu se aciduleze mai mult?
o alta intrebare: iri_love, daca fac varianta ta pot sa o tin pe balcon sau la frigider? e frig in ambele locuri

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de legume cu soia

de ravanna 1

Supa de legume cu...

ieri la 21:05

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18