Casata

de diaconta in Dulciuri, 22 Mai 2011 | 4321 vizualizari

 

De ceva vreme un prieten ma rugase sa-i fac Casata,dar din aceea cum mancam noi pe vremuri.Facand o strigare pe Bucataras,Gaby a fost cea care mi-a furnizat o reteta.Acum, nu stiu eu cat m-am apropiat de gustul casatei din copilaria mea,dar a iesit ceva placut la gust si asortata cu bujorii care au umplut casa cu mirosul lor.

 

INGREDIENTE

  • piersici din compot
  • 400 gr capsuni
  • 120 ml vin alb
  • 2 linguri de miere
  • 4 linguri zahar
  • zahar vanilat
  • zeama de lamaie
  • dulceata de cirese
  • 300 ml frisca
  • 10 gr gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Casata:

Gelatina se pune la hidratat in sucul de la compot.Piersicile si capsunii se pun separat in blender si se paseaza.

vinul cu zaharul,zaharul vanilat si zeama de lamaie se pun la fiert.La urma se adauga si mierea.Se raceste.

Piureul de fructe se pune si el sa dea un clocot.Cand s-a racit putin,se adauga gelatina si se amesteca,apoi se dilueaza fiecare cu cate jumatate din cantitatea de sirop de vin.

Cand este racit piureul de fructe se adauga cate 150 de ml frisca,se omogenizeaza.

Intr-o forma in care am pus folie alimentara,am pus mai intai piureul de piersici si am dat la congelator.

cand s-a intarit suficient pentru a adauga al doilea strat,punem un stat de dulceata de cirese,apoi turnam piureul de capsuni si lasam din nou la congelator.

Sper ca va fi pe placul prietenului meu si n-am sa ma fac de ras.

 

RETETA IN IMAGINI

Casata-0
Casata-1
Casata-2

COMENTARII (52)

diaconta

diaconta 1

24.05.2011, 18:28

Ligia demult nu te-am vazut
Mamaie multumesc

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

25.05.2011, 22:51

superba

lilik

lilik 1

26.05.2011, 00:57

delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!