Cascaval afumat de casa

de elemer in Aperitive / Garnituri, 21 Mar 2014 | 18284 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 l lapte ,
  • cheag Fromase 50 din farmacia de animale
  • apa sarata 15 %
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cascaval afumat de casa:

Deci laptele trebuie incalzit pina la 35 dar nu mai mult de 37 grade. Cheagul este in forma de tableta, un sfert de tableta se inmoaie in apa calduta si se toarna in laptele incalzit, asteptam 30-40 de minute si taiem cu un cutit cuburi si mai lasam 30-40 de minute.

Luam o strecuratoare sau mai bine un tifon, turnam si agatam sa se strecoare, asa lasam 4 ore. Dupa ce s-a scurs punem intr-un vas cu gauri, eu am fabricat ce se vede pe fotografie, dar se poate face si din galeata mica de 1 litru de smintina sau iaurt. Deci punem din tifon in galeata si presam cu ceva greutate 6-8 ore. Scoatem din galeata si punem in apa sarata (1 litru apa 150 grame sare) si punem in frigider si lasam intre 6-8 ore. Scoatem, punem pe blat de lemn si in fiecare zi intoacem casul timp de 2 saptamani.

Daca avem posibilitatea sa punem la afumat si mai bun daca nu e foarte gustos si fara fum. Multa munca dar merita

 

RETETA IN IMAGINI

Cascaval afumat de casa-0
Cascaval afumat de casa-1
Cascaval afumat de casa-2
Cascaval afumat de casa-3
Cascaval afumat de casa-4
Cascaval afumat de casa-5
Cascaval afumat de casa-6
Cascaval afumat de casa-7
Cascaval afumat de casa-8
Cascaval afumat de casa-9
Cascaval afumat de casa-10
Cascaval afumat de casa-11
Cascaval afumat de casa-12

COMENTARII (12)

Rocsi

Rocsi 1

22.03.2014, 20:18

Ce bine arata

laura_n

laura_n 1

23.03.2014, 11:40

bravooo!

 Lavinia

Lavinia 1

23.03.2014, 11:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24