Cassoulet – o mancare spectaculoasa

de Brindusa in Rata, 14 Ian 2011 | 6764 vizualizari

 

Aceasta e o mancare din sudul Frantei, unde este foarte bine cunoscuta. Pentru ca se face cu Confit de canard, adica rata, nici nu ma gandeam ca o sa pun gura pe asa ceva. Acum imi pare tare rau, pentru ca mancarea asta e atat de buna incat iti explodeaza papilele gustative cand o mananci prima oara.

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe confit de canard
  • 600 g fasole uscata alba,curatata de impuritati
  • 500 g carne de porc grasa (spata, burta, sau altceva) taiata in patru
  • 1 foaie de dafin, 2 crengute de patrunjel
  • Cam 30 cm carnati facuti in casa (sau cumparati)
  • 4 cepe,taiate rondele
  • 3 catei de usturoi, taiati felii
  • 150 g bacon, felii subtiri
  • 10 linguri din grasimea de la confit de canard
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cassoulet – o mancare spectaculoasa:

Ziua 1

  • Pune la inmuiat fasolea. Cel mai bine e sa o lasi peste noapte.

 

Ziua 2

  • Scurge fasolea si pune-o la fiert impreuna cu carnea de porc, dafinul si patrunjelul. Apa sa fie cam cu 2 degete mai sus de fasole.
  • Fierbe la foc mic cam 45 -60 minute, fasolea sa fie putin moale.
  • Scurge fasolea si pastreaza apa.
  • Taie carnea de porc in cubulete si pune-o deoparte.
  • Incalzeste cele 10 linguri de grasime si prajeste in ea carnatii.
  • Scoate carnatii pe o farfurie.
  • In tigaie pune ceapa, usturoiul si carnea de porc. Caleste pana ce ceapa devine moale si maronie.
  • Pune amestecul din tigaie intr-un blender si fa din el un piure.
  • Incalzeste cuptorul la 180 C (mediu)
  • Tapeteaza cu feliile de bacon o forma din ceramica sau sticla termorezistenta (sau orice poate fi bagat la cuptor).
  • Pune ½ din fasole. Deasupra pune 1/2din carnati, Confit de canard (pulpele de rata) si ½ din piureul din blender.
  • Acopera cu ¼ din fasole. Pune restul de carnati si piure. Acopera cu restul de fasole
  • Toarna din lichidul in care a fiert fasolea, atat cat sa acopere putin mancarea.
  • Pastreaza la frigider o cana din lichid
  • Pune totul la cuptor pentru o ora
  • Da focul la mic 140 C si mai lasa o ora
  • Raceste si da la frigider peste noapte

 

Ziua 3

  • Incalzeste cuptorul la180 C (mediu)
  • Cu o lingura fa o gaura in mijlocul fasolei si toarna lichidul pe care l-ai pastrat la frigider
  • Lasa la cuptor cam o ora, dupa care serveste la masa.
 

TIPS-URI

1

Pentru ca dureaza mai multe zile, eu am inceput vineri seara si duminica la pranz era gata.

RETETA IN IMAGINI

Cassoulet – o mancare spectaculoasa-0
Cassoulet – o mancare spectaculoasa-1
Cassoulet – o mancare spectaculoasa-2
Cassoulet – o mancare spectaculoasa-3

COMENTARII (27)

Brindusa 1

16.01.2011, 10:32

Miuta, Laly, Mamaie, multumesc

adry88 1

23.05.2011, 21:41

alinutzika 1

05.09.2011, 15:08

noua ne aducea tatal meu cassoulet din Franta, la conserva. Era foarte buna si f ieftina. Si acum mai am o conserva.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04