Castagnole

de aura78 in Dulciuri, 5 Mar 2014 | 1401 vizualizari

 

UN DESERT DELICIOS

 

INGREDIENTE

  • -3 oua intregi
  • -3 linguri ulei de masline
  • -3 linguri de rom pentru prajituri
  • -3 linguri anason
  • -3 linguri zahar
  • -sucul de la o lamaie
  • -vanilina un pliculet sau esenta de vanilie
  • -1 plic de praf de copt
  • -faina 00 cat cuprinde
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castagnole:

Intr-un bol pune ouale,uleiul,romul,anasonul,zaharul,sucul de la o lamaie si vanilina.Bate totul bine si adauga putin cate putin faina si praful de copt...aluatul nu trebuie sa fie nici dur dar nici  foarte moale ..

Planseta de lucru unge-o cu ulei de floarea soarelui ,la fel si mainile pentru a putea manipula aluatul .Ia putin din aluat ,formeaza o biluta de marimea unei mingi de ping pong , si cu ajutorul degetelor fa-i o gaura in mijloc astfel incat sa formezi un cerculet ...fa acest procedeu pana cand termini tot aluatul

 Cand ai terminat ,pune la incalzit o tigaie cu ulei de floarea soarelui in abundanta ..cand s-a infierbantat pune castagnola la prajit .(Este acelasi procedeu ce se foloseste cu gogosile si pancovele) Trebuie sa ai grija sa nu se prajeasca prea tare ,in caz contrar se vor intari..

 Cand le scoti pune-le pe un servetel de hartie astfel incat sa se scurga uleiul in surplus .Cand s-au mai racit putin pune zaharul tos in " ploaie ".

 

COMENTARII (9)

aura78

aura78 1

06.03.2014, 09:14

Multumesc ....

anca_rm

anca_rm 1

06.03.2014, 09:27

_Alina_

_Alina_ 1

06.03.2014, 11:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!