Castraveciori murati "bulgaresti"

de merisor in Muraturi, 7 Sep 2012 | 19510 vizualizari

 

Acesti castraveciori ies dulci - acrisori.

 

INGREDIENTE

  • 6 KG castraveciori
  • sare
  • zahar
  • condimente pentru muraturi
  • rondele de ceapa
  • rondele de morcovi
  • catei de usturoi
  • marar uscat(maciulii si cozi)
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveciori murati "bulgaresti":

Am ales castraveciori nici prea mici, dar nici prea mari.Reteta este pentru borcanele de 800 gr, dar eu am adaptat-o si la borcanele de 1600 gr pentru ca am folosit si din acelea.

Deci va spun cum se procedeaza pentru borcanul de 800 gr. Se spala castraveciorii bine si se lasa in apa rece pana cand se pregatesc borcanele si restul de ingrediente.

Se curata morcovii si ceapa si se taie rondele, Usturoiul se curata si se taie i doua(cateii). Mararul uscat se rupe cat sa incapa in borcane, ideal ar fi sa existe cate o maciulie la fiecare borcan, dar eu am folosit si frunzele si coditele uscate.

Am folosit condimente pentru muraturi la plic pentru ca acestea contin de toate(piper, coriandru, boabe de mustar, etc.).

Asezam pe fundul borcanelor 2-3 rondele de ceapa, 2-3 de morcovi, 2-3 bucati de usturoi si cate o maciulie de marar dupa care asezam cu grija castraveciorii sa nu ii spargem. Eu am incercat sa-i asez vertical sa intre mai multi in borcan. Dupa ce i-am asezat turnam otet pana la semnul de jos al borcanului, fiecare borcan are niste dungi in partea de jos, pana acolo am pus otet, apoi punem o lingurita de sare grunjoasa mai cu varf si doua linguri de zahar. Mai punem codite si frunze de marar si condimente pentru muraturi, apoi completam cu apa pana la gatul borcanelor si infiletam capacele. Asezam borcanele intr-o oala cu gura mai larga si turnam apa pana la gatul borcanelor. Punem oala pe foc si lasam sa fiarba la foc incet doar 5 minute dupa ce a atins punctul de fierbere, apoi stingem focul si lasam borcanele in apa fiarta pana se racesc natural.

 

 

TIPS-URI

1

pentru a iesi mai picanti se pun si rondele de hrean curatate.

2

cand sunt gata, castraveciorii trebuie sa isi schimbe culoarea intr-un verde kaki

RETETA IN IMAGINI

Castraveciori murati "bulgaresti"-0
Castraveciori murati "bulgaresti"-1
Castraveciori murati "bulgaresti"-2
Castraveciori murati "bulgaresti"-3
Castraveciori murati "bulgaresti"-4
Castraveciori murati "bulgaresti"-5
Castraveciori murati "bulgaresti"-6

COMENTARII (42)

babi5 1

21.08.2013, 12:25

si uite asa incet incet se umple camara

mirela suba 1

21.08.2013, 16:43

ceva bun pt iarna yuuuuuuuumi

Panacris 1

05.08.2015, 17:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04