Castraveciori murati "bulgaresti"

de Merisor in Muraturi, 7 Sep 2012 | 32458 vizualizari

 

Acesti castraveciori ies dulci - acrisori.

 

INGREDIENTE

  • 6 KG castraveciori
  • sare
  • zahar
  • condimente pentru muraturi
  • rondele de ceapa
  • rondele de morcovi
  • catei de usturoi
  • marar uscat(maciulii si cozi)
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveciori murati "bulgaresti":

Am ales castraveciori nici prea mici, dar nici prea mari.Reteta este pentru borcanele de 800 gr, dar eu am adaptat-o si la borcanele de 1600 gr pentru ca am folosit si din acelea.

Deci va spun cum se procedeaza pentru borcanul de 800 gr. Se spala castraveciorii bine si se lasa in apa rece pana cand se pregatesc borcanele si restul de ingrediente.

Se curata morcovii si ceapa si se taie rondele, Usturoiul se curata si se taie i doua(cateii). Mararul uscat se rupe cat sa incapa in borcane, ideal ar fi sa existe cate o maciulie la fiecare borcan, dar eu am folosit si frunzele si coditele uscate.

Am folosit condimente pentru muraturi la plic pentru ca acestea contin de toate(piper, coriandru, boabe de mustar, etc.).

Asezam pe fundul borcanelor 2-3 rondele de ceapa, 2-3 de morcovi, 2-3 bucati de usturoi si cate o maciulie de marar dupa care asezam cu grija castraveciorii sa nu ii spargem. Eu am incercat sa-i asez vertical sa intre mai multi in borcan. Dupa ce i-am asezat turnam otet pana la semnul de jos al borcanului, fiecare borcan are niste dungi in partea de jos, pana acolo am pus otet, apoi punem o lingurita de sare grunjoasa mai cu varf si doua linguri de zahar. Mai punem codite si frunze de marar si condimente pentru muraturi, apoi completam cu apa pana la gatul borcanelor si infiletam capacele. Asezam borcanele intr-o oala cu gura mai larga si turnam apa pana la gatul borcanelor. Punem oala pe foc si lasam sa fiarba la foc incet doar 5 minute dupa ce a atins punctul de fierbere, apoi stingem focul si lasam borcanele in apa fiarta pana se racesc natural.

 

TIPS-URI

1

pentru a iesi mai picanti se pun si rondele de hrean curatate.

2

cand sunt gata, castraveciorii trebuie sa isi schimbe culoarea intr-un verde kaki

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveciori murati "bulgaresti"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (42)

babi5 1

21.08.2013, 12:25

si uite asa incet incet se umple camara

Mirela Suba 1

21.08.2013, 16:43

ceva bun pt iarna yuuuuuuuumi

Panacris 1

05.08.2015, 17:35

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Castraveti murati