Castraveti a la Nico

de nico15 in Muraturi, 20 Feb 2011 | 2519 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 kg castraveti
  • ceapa
  • otet
  • sare
  • zahar
  • mustar boabe
  • floare de marar uscat  
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti a la Nico:

Se spala castravetii cu apa rece,

se iau borcane si in fiecare se aseaza dupa cum urmeaza:
4 rondele de ceapa

se aranjeaza in picioare castravetii iar peste ei se adauga:

- 1 ceasca de otet nediluat de 9°, de Topoloveni(100 ml)

- 1 lingurita de sare

- 1 lingurita de zahar

- 1 lingurita mustar boabe

dupa care se umplu cu apa se mai adauga o floare de marar uscat in varful borcanului.

 Dupa aceasta se leaga borcanele si se vor fierbe la bain-marie, la foc mic aproximativ 50 de minute, in total am trecut aproximativ 120 de minute deoarece se fierb de doua ori, este bine sa incercati inainte.

Se ia de pe foc, se acopera bine pentru a se pastra cald iar a doua zi se repeta operatiunea si se mai dau inca o data la fiert.

Dupa ce sunt gata, se aseaza la un loc mai intunecos.

Din cantitatea de 3 kg de castraveti mi-au iesit 4 borcane de 750 g, 2 borcane de 300 g si 1 borcan de 1kg.

 Enjoy si Pofta Buna


 

RETETA IN IMAGINI

Castraveti  a la Nico-0
Castraveti  a la Nico-1
Castraveti  a la Nico-2
Castraveti  a la Nico-3
Castraveti  a la Nico-4
Castraveti  a la Nico-5

COMENTARII (3)

Lau

Lau 1

20.02.2011, 15:17

LUK

LUK 1

20.02.2011, 15:21

minunati!

adasev12

adasev12 1

20.02.2011, 15:21

imi place reteta, am salvat-o sa incerc si eu...dar am o intrebare: in loc de otet de Topoloveni, merge si altceva??? ,nu de alta, dar eu sunt in Italia, si aici nu este ....deci orice otet ar merge, de 9 grade, da?

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!