Castraveti a la Nico

de nico15 in Muraturi, 20 Feb 2011 | 5185 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 kg castraveti
  • ceapa
  • otet
  • sare
  • zahar
  • mustar boabe
  • floare de marar uscat  
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti a la Nico:

Se spala castravetii cu apa rece,

se iau borcane si in fiecare se aseaza dupa cum urmeaza:
4 rondele de ceapa

se aranjeaza in picioare castravetii iar peste ei se adauga:

- 1 ceasca de otet nediluat de 9°, de Topoloveni(100 ml)

- 1 lingurita de sare

- 1 lingurita de zahar

- 1 lingurita mustar boabe

dupa care se umplu cu apa se mai adauga o floare de marar uscat in varful borcanului.

 Dupa aceasta se leaga borcanele si se vor fierbe la bain-marie, la foc mic aproximativ 50 de minute, in total am trecut aproximativ 120 de minute deoarece se fierb de doua ori, este bine sa incercati inainte.

Se ia de pe foc, se acopera bine pentru a se pastra cald iar a doua zi se repeta operatiunea si se mai dau inca o data la fiert.

Dupa ce sunt gata, se aseaza la un loc mai intunecos.

Din cantitatea de 3 kg de castraveti mi-au iesit 4 borcane de 750 g, 2 borcane de 300 g si 1 borcan de 1kg.

 Enjoy si Pofta Buna


Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti a la Nico" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (3)

Lau 1

20.02.2011, 15:17

LUK 1

20.02.2011, 15:21

minunati!

adasev12 1

20.02.2011, 15:21

imi place reteta, am salvat-o sa incerc si eu...dar am o intrebare: in loc de otet de Topoloveni, merge si altceva??? ,nu de alta, dar eu sunt in Italia, si aici nu este ....deci orice otet ar merge, de 9 grade, da?

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Castraveti murati vara la soare - Castraveti covasiti