Castraveti bulgaresti reteta

de silvi0ara in Muraturi, 12 Sep 2010 | 26031 vizualizari

 

Castraveţi bulgăreşti reţetă
Daca tot e vremea conservelor,va spun cum pun si eu castravetii in otet.

 

INGREDIENTE

  • 3kg castraveti cornisor  
  • 1 l otet  
  • 4 l apa  
  • 4 linguri sare  
  • 300g zahar  
  • 2 linguri miere  
  • boabe de piper  
  • boabe de mustar  
  • boabe de coriandru  
  • boabe de enibahar  
  • 1-2 capatani usturoi  
  • foi de dafin  
  • marar uscat  
  • hrean
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti bulgaresti reteta:

Se aleg castraveti cat mai mici si proaspeti, se aseaza in borcane (preferabil de 800 g), se adauga morcovi taiati felii, ceapa taiata julien, citeva bucatele de hrean, usturoi si marar uscat.

Se fierbe intr-un vas otetul cu apa, sarea,mierea , zaharul,si celelalte mirodenii.Cand a dat in clocot se toarna zeama in borcane.Apoi le inchidem cu capace. Bagam apoi borcanele in cuptorul incins,si le lasam asa la flacara foarte mica pentru 30 de minute.Eu am ales aceasta variant in locul fierberii la bain-marie.Daca preferati a doua variant,le fierbeti timp de 30 de minute.


Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti bulgaresti reteta" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (7)

Sylvia 1

18.09.2010, 12:32

Excelenta retata asta cu miere

silvi0ara 1

19.09.2010, 17:46

Da Sylvia,imi place sa pun miere la ei,ii tine si mai tari .

Rahela Velicu 1

26.06.2021, 00:10

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ardei iute pentru iarna