Castraveti bulgaresti

de alilianaa in Muraturi, 9 Ian 2015 | 1531 vizualizari

 

Reteta este preluata de pe site-ul Jamilei Cuisine, fapt pentru care ii multumesc.

 

INGREDIENTE

  • castraveti 3 kg
  • cateva radacini de hrean
  • 4-5 morcovi
  • 2 cepe albe
  • 10 graunti ustutoi
  • 5-6 foi dafin
  • sare neiodata ( o lingurita / borcan), piper boabe, mustar boabe, zahar ( o lingura/ borcan)
  • otet ( cate 5 linguri/borcan), apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti bulgaresti:

Pregatim ingredientele: castravetii se spala, ceapa se curata, se toaca feliute, morcovul se curata, se spala si se taie pe lung, hreanul de asemenea. Usturoiul de curata, se pune intr-un bol. Se pregatesc borcanele.Se pregatesc condimentele. 

In fiecare borcan, pe fundul acestuia/acestora boabe de mustar, piper. Se aseaza castravetii, hreanul si morcovul. Se pune de-asupra fiecarui borcan ceapa, usturoi, foi dafin. In fiecare borcan se pune cate o lingurita de sare neiodata si cate o lingura de zahar. Se completeaza cu cate 5 linguri de otet pentru fiecare borcan.  In final, fiecare borcan este umplut/ completat cu apa. 

Se pun capacele borcanelor si se azeaza intr-un recipient la fiert in bain-marie.  Se lasa la fiert cca 20-30 minute din momentul in care au dat in clocot. Se duc borcanele la loc racoros si se invelesc cu paturi pana a doua zi cand  conservele sunt puse la loc racoros. 

 

TIPS-URI

1

cantitatea pregatita a fost pentru 12 borcane de 800g.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Castraveti bulgaresti 361817
retete culinare - Castraveti bulgaresti 361818
retete culinare - Castraveti bulgaresti 361819

COMENTARII (14)

Rocsi 1

09.01.2015, 21:40

Ce faini!

Raluca57 1

10.01.2015, 07:46

Cei mai buni! Si eu fac la fel

dantes 1

10.01.2015, 10:59

Buni!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: