Castraveti in saramura

de Sidy in Muraturi, 5 Sep 2011 | 5137 vizualizari

 

Acestia sunt minunatii castraveti in saramura pe care ii fac al doilea an consecutiv, dupa reteta Danielei M si sunt...o nebunie de castraveti.Cu micile mele modificari....
Este un pic mai mult de munca la ei, dar merita....
Incercati si nu veti regreta !!!

 

INGREDIENTE

  • 15 kg castraveti
  • 300 g sare neiodata
  • 1 manunchi cimbru
  • 1 manunchi marar
  • 7-8 crengute visin
  • 2 ramurele frunze telina
  • 30 boabe de piper
  • 10 ardei iuti
  • 1-2 capatani usturoi
  • 100 g seminte de mustar
  • 50 g piper macinat
  • 3 radacini de hrean
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti in saramura:

Castravetii se spala foarte bine si se pun intr-o cratita cu apa rece cu sare( 10 g sare la un l de apa) unde se tin 3-4 ore, acoperiti cu o folie.Apoi ii montam in borcane de care dorim( mici de 720 g sau mari de 5 l ca si ale mele) impreuna cu cate 2 ardei iuti/borcan.

Intr-o oala mai mare punem cam 10-12 l de apa la care adaugam cam 250 g sare mare neiodata, un manunchi de cimbru, unul de marar, 2 ardei iuti, 3 catei de usturoi taiati in doua, 10 frunze de visin, 2 ramuri de telina si 30 boabe de piper.Punem apa la fiert si din momentul in care clocoteste o lasam asa 5 minute, apoi alte 5 minute o lasam sa se odihneasca..

Cu ajutorul unui polonic, turnam muratura in borcane peste castraveti. Ca sa nu se sparga borcanele, sub fiecare borcan punem lama unui cutit sau coada cate unei lingurite. Lasam borcanele asa cum sunt, neacoperite, in bucatarie fix 48 de ore. Dupa trecerea timpului, rasturnam muratura din borcane in oala si o lasam sa fiarba 10 minute, timp in care, punem borcanele cu castraveti sub jet de apa rece si ii spalam bine de orice urma de fermentatie.

Curatam restul usturoiului si hreanul si il taiem fasii, ii punem in borcane peste castraveti( hreanul in forma de cruce deasupra, sa apese peste castraveti). La fiecare borcan de 5 l adaugam 3 varfuri de cutit de piper macinat si 3 linguri de boabe de mustar.Mai putem adauga frunze de visin si de telina(optional). Muratura fiarta se pune fierbinte peste castraveti si se inchid borcanele cu capacele.

Borcanele se depoziteaza in camara sau in pivnita , unde se vor limpezi incet, incet...

Pofta mare !

 

TIPS-URI

1

Este o muratura mai picanta, ideala pentru cei ce nu vor sa puna castravetii la murat cu...zahar.

RETETA IN IMAGINI

Castraveti in saramura-0
Castraveti in saramura-1
Castraveti in saramura-2
Castraveti in saramura-3
Castraveti in saramura-4
Castraveti in saramura-5
Castraveti in saramura-6
Castraveti in saramura-7
Castraveti in saramura-8

COMENTARII (10)

nefertiti

nefertiti 1

05.09.2011, 22:42

Incercati aceeasi reteta dar cu conopida in loc de castraveti. in plus trebuie pusi 2-3 ardei kapia si un pumn de graunte de porumb (ca sa nu se coloreze conopida de la ardei). salivez numai cand ma gandesc.

Aurelia 07_07

Aurelia 07_07 1

26.09.2012, 15:23

Super reteta

Lau

Lau 1

26.09.2012, 17:24

foarte buni

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!