Castraveti in saramura (de vara)

de alilianaa in Muraturi, 11 Iun 2013 | 7861 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg castraveti cornisori
  • 3 cracute de visin
  • frunze de vita de vie
  • 2 l apa
  • 3 linguri sare grunjoasa neiodata
  • usturoi
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti in saramura (de vara):

Castravetii se spala si se curata capetele ( eu asa procedez). Cracutele de visin si foile de vita se spala.

Intr-un borcan de 3 kg : pe fundul acestuia se aseaza o cracuta visin, 2 foi de vita, castraveti, usturoi, piper, pe la jumatate se mai pune o cracuta si foi de vita, se  pun castraveti si tot asa pana sus. Inchidem cu vita de vie si usturoi.

Intr-o oala punem 2 litri de apa la fiet cu 3 linguri cu varf de sare grunjoasa. Se obtine o solutie pe care o fierbem si o punem  in borcan. Se acopera si se da la rece. Se pot consuma a doua zi.

 

TIPS-URI

1

atentie, sub borcan sa fie un cutit

2

solutia poate fi si rece

3

la noi in zona, cu zeama acestora se acresc ciorbele

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Castraveti in saramura (de vara) 235707
retete culinare - Castraveti in saramura (de vara) 235708

COMENTARII (32)

alilianaa 1

12.06.2013, 17:03

Mai avem putin din prima tura. Vineri ma asteapta prima tura de castraveti bulgaresti.

madi_marin 1

12.06.2013, 19:38

crengutele de visin dau un gust aparte, extraordinar de bun...

alilianaa 1

12.06.2013, 22:42

sigur Medi..si am mai citit ca sunt un bun conservant...multumesc de vizita!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D