da mare gospodina sunt si eu nadina..fac si eu incet incet ca sa fac cate putin din toate...intr-adevar silvioara tin mult daca fierbi asa...dorothea poti face si fara frunze de stejar linistita are rost...frunzele de stejar sunt doar pentru aroma ..mama facea asa si de asta pun tot asa dar se poate si fara........stiu ina dar nu aveam in casa ..lene era sa ma duc la magazin asa k am pus fara...nadina inca nu sunt murati bine..mai dureaza putin si te servesc..unde sa umblu?in pat eram la tv nu mai stau as apana tarziu la calculator...ca saptamana asta am cam muncit...va multumesc la toate dragelor de aprecieri..ma bucur ca va place
am pus si eu castraveti in saramura dupa o reteta oarecum asemanatoare acum vreo 10 zile, dar s-a asternut peste ei ceva ca un praf alb...... e normal sau ce-o mai fi insemnand si asta? credeti ca sunt compromisi si ar trebui sa pun altii? (e primul an cand fac conserve....)
cred k au prins floare sau cel putin asa zicem noi..dak sunt opariti de 2-3 ori nu au nii o treaba tin chiar dak au floarea aia pe deasupra..ii speli cu putina apa rece cand ii consumi si sunt buni..dak nu e asta nu stiu ce poate fi altceva...
eu i-am oparit cu saramura, i-am lasat 48 de ore, dupa care am scurs saramura, am spalat castravetii si am fiert din nou saramura si am turnat-o peste. acum deasupra e curata apa, depunerile sunt cam pe fiecare castravete si mai ales pe fundul borcanului... cred ca am sa mai pun unii de rezerva.. daca mai gasesc la piata! mie imi place mult iarna mancarea de castraveti.
mai gasesti..acum e sezonul lor...sincer nu stiu..sper sa fie bine..insa nu era necesar sa ii speli cand ai fiert iar saramura..si cred k au stat cam mult 48 de ore pana i-ai oparit iar..sincer eu prima data ii oparesc seara,iar a 2a zi de dimineata ii oparesc iar...sincr nu stiu,,,dar poate k o s atina si nu o sa fie probleme