Castraveti murati

de deyutzky in Muraturi, 17 Aug 2012 | 6515 vizualizari

 

E prima data cand pun castraveti murati...imi plac la nebunie:X reteta o am de la mama iubitului meu :D

 

INGREDIENTE

  • cca 3 kg castraveti
  • 2 leg marar uscat
  • 1 telina cu tot cu frunze
  • 3 morcovi
  • 3-4 catei de usturoi
  • 3 ardei iuti
  • 7 linguri cu varf de sare (pt apa)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti murati:

Castravetii ii spalam bine, la fel si restul legumelor.

Telina o curatam si o taiem cubulete ii spalam bine si frunzulitele si le rupem... morcovii, usuturoiul si ardeii iuti se taie rondele.

Intr-o oala mai mare punem 5 l de apa si 7 linguri de sare grunjoasa neiodata pt muraturi si amestecam bine pana se dizolva.

Dupa ce sarea s-a dizolvat dam apa pe foc, asteptam pana da un clocot apoi oprim si lasam la racit.

Intre timp, intr-un pet de 5 L am pus eu...asezam pe fundul petului o legatura de marar uscat, betele le rupem si le punem si pe ele...punem un rand de castraveti, printre ei punem cateva bucatele de morcov, ardei, usturoi, telina si cateva frunze de telina...continuam cu un rand de castraveti si iar punem legumele taiate...si tot asa pana se umple petul, iar cand am ajuns sus punem cea de a2a legatura de marar si niste frunze de telina.

Dupa ce apa s-a racit...turnam treptat peste castrveti astfel incat sa patrunda bine printre ei..umplem cu apa pana sus. Se inchide bine petul si se lasa la loc cald timp de cateva zile.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti murati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

deyutzky 1

21.08.2012, 12:07

ti-o recomand cu drag ....reteta )....ca pe ea nu o dauuu

- Andreea - 1

21.08.2012, 12:17

ce noroc au unii cu soacrele )

mihaelar63 1

21.08.2012, 23:05

Chiar asa

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Castraveti murati