Castraveti murati

de Gusti in Muraturi, 18 Aug 2012 | 3884 vizualizari

 

Reteta bunicilor, pusa-n practica la Piatra Neamt, cu toate ingredientele din curtea proprie, ingrijite cu drag si har. Este reteta de castraveti murati in saramura, fara otet, deci

 

INGREDIENTE

  • ingrediente pentru un borcan de 4,25 kg
  • castraveti cit incap (circa 2 kg)
  • 3 morcovi
  • 4-5 catei de usturoi
  • 3-4 bucatele de hrean curatat (cam 4-5 cm lungime/bucata)
  • 2 crengute de cimbru
  • marar uscat (2-3 crengute)
  • 2-3 tije cu frunze de telina
  • crengute de visin
  • 1 ardei iute
  • 1 Lingura cu virf de sare pt muraturi (grunjoasa) la litrul de apa
  • apa se pune fierbinte (dupa ce da un clocot)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti murati:

 Se spala bine ingredientele si borcanele :P. La baza borcanului se aseaza frunzele de visin, telina si crengutele de marar si cimbru. Apoi se pun castravetii, morcovii taiat rondele sau in lung, dupa preferinta, cateii de usturoi si hreanul. Deasupra lor punem ca si la baza frunzele de visin, telina si crengutele de marar si cimbru. 

Se adauga sarea in apa, cum am zis: 1 Lingura cu virf la un litru de apa. Dupa ce da in clocot se toarna peste castraveti. Se pun capacele borcanelor si cam in 3 saptamini sint buni de mincat!

 

TIPS-URI

1

 crengutele de visin se pun pentru a pastra tari castravetii si a-i aroma, la fel hreanul

2

se mai poate pune frunza de stejar

COMENTARII (25)

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

19.08.2012, 21:48

mihaelar63

mihaelar63 1

02.09.2012, 23:31

O reteta de aur cu o imagine superba
Ador cimbrul inflorit

AnyCostescu

AnyCostescu 1

07.02.2013, 11:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!