Castraveti murati

de delia64 in Muraturi, 11 Mar 2013 | 4912 vizualizari

 

O muratura care nu trebuie sa lipseasca din camara unei gospodine .
Eu pun in mai multe moduri castreavetii la murat , iata una din retete , o stiu de la mama mea .

 

INGREDIENTE

  • 3 kg castraveti
  • 4-5 radacini de hrean
  • ramuri de cimbru
  • tulpini de marar
  • piper boabe
  • mustar boabe
  • 75 grame sare
  • 1,5 litri otet
  • 3,5 litri apa
  • frunze de dafin
  • o ciorchina de struguri verzi
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti murati:

Se spala castravetii, se curata hreanul si se taie fasii .

Se spala borcanele si se aseaza  pe  fundul  lor  tulpini de marar , o crenguta de cimbru , foi de dafin  .

Asezam castravetii iar printre ei punem fasii de hrean si frunze de dafin ,boabe de struguri ..

Fierbem apa impreuna su otetul , sarea ,boabele de piper si mustar.

Se lasa sa se raceasca fiertura si se pune peste castraveti ,  punem peste castraveti ramuri de cimbru , tulpini de marar si se capseaza .

Se aseaza in camara .

Anul trecut cum a fost seceta nu am avut castraveti prea aspectuosi , au fost mai butucanosi  dar gustul a fost  bun  .

Prefer sa pun din gradina 2 -3 borcanele pe masura ce se fac  .

Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

Intotdeauna la muraturi pun din belsug cimbru , marar , hrean ,le am in gradina proaspete si dau gust aparte muraturilor.

2

Castravetii ii pun la murat si cu Pikant fix , sunt foarte gustosi .

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Castraveti murati 210298
retete culinare - Castraveti murati 210299
retete culinare - Castraveti murati 210300
retete culinare - Castraveti murati 210301

COMENTARII (24)

delia64 1

14.03.2013, 12:13

Bya ralu

housy 1

20.09.2013, 23:42

m-ai convins delia64. maine dimineata incerc reteta ta...tin sa precizez ca nu am mai pus niciodata muraturi..Anul asta fiind deja la casa mea, intru in forta in muratareala asa ca merci de idee...toate bune. sper sa-mi iasa....

delia64 1

03.10.2013, 12:58

SPOR DRAGA MEA !!! ORICE LUCRU ARE UN INCEPUT !!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D