Castraveti murati

de babi5 in Muraturi, 25 Iun 2013 | 5393 vizualizari

 

A dat un picut de ploaie si a inceput sa se faca castravetii in gradina .. Am gasit citiva destulde mari si ca sa nu-i aruncam ,iam taiat felii si ia-m pus la borcan .

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg castraveti .
  • 200 ml otet,
  • boabe mustar,boabe piper,
  • marar,
  • 2 catei de usturoi
  • sare (1 lingura rasa)
  • 1/2 aspirina
  • 1 crenguta de visin
  • 2 morcovi potriviti ca marime
  • 2-3 foi de dafin.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti murati:

Am spalat bine borcanul, apoi am spalat castravetii, i-am taiat felii mai groase pe lungime, am curatat si spalat morcovii, i-am taiat rondele, am curatat usturoiul, am spalat mararul si crenguta de visin.

Apoi am trecut la aranjat in borcan castravetii si morcovul. Intr-o oala am pus cca 1 l apa, am pus sarea, boabele de mustar, boabele de piper, aspirina, otetul si foile de dafin. Am dat un clocot si am turnat fierbinte peste castraveti. In gura borcanului am asezat crenguta de visin si marar si am mai pus cam de un deget otet. Am sigilat bine si gata pentru Iarna.

 

TIPS-URI

1

Crenguta de visin ii tine tari si nu-i lasa sa mucegaiasca

2

De obicei pun si radacina de hrean dar acum nu am avut ..

RETETA IN IMAGINI

Castraveti murati-0
Castraveti murati-1
Castraveti murati-2

COMENTARII (25)

Rocsi 1

25.06.2013, 22:39

Nu i-am pus niciodata taiati felii dar tare buni sunt

babi5 1

26.06.2013, 08:53

Multumesc Meriasor

babi5 1

26.06.2013, 08:54

Rocsi sunt mai buni felii cei mari daca ii pui intregi tin zeama in ei ..

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04